Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí jogurt v pomalém hrnci

Popis receptu: 
Výroba domácího jogurtu v pomalém hrnci je snadná a pokud máte časovací zásuvku, tak ani nemusíte průběh výroby kontrolovat ...
Autor: Jarka Faustova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na tuhle variantu je potřeba:
    - 1,2 l čerstvého mléka - doporučuji plnotučné 3,5%
    - 1 bílý jogurt podle chuti (125 ml) - doporučuji Holandia
    - voda na podlití skleniček v pomalém hrnci

Příprava jídla

Pomůcky:
- pomalý hrnec
- tři uzavíratelné sklenice po 400 ml
- časovací zásuvku

Postup:
1. Sklenice naplníme mlékem (klidně může být studené rovnou z lednice).
2. Do sklenic rozdělíme jogurt a zamícháme (vychází to asi na polévkouvou lžíci jogurtu do každé sklenice).
3. Sklenice umístíme do PH a doplníme teplou vodou z vodovodu (max 30°C) do výšky jogurtu.
4. Nastavíme časovací zásuvku (viz obrázek)
- 30 min ON a 30 min OFF
- 15 min ON a 30 min OFF
- 15 min ON a 45 min OFF
- 15 min ON a 60 min OFF
- 15 min ON a 60 min OFF
- 15 min ON a poté vypnout
Nejlepší je to nastavit na noc tak, aby do rána jogurt vychladl a mohl se dát rovnou do lednice (takže třeba začít v 19h a kočit v 1h v noci).
5. Pomalý hrnec nastavíme na teplotu LOW, zapneme do časovací zásuvky a přikryjeme poklicí.
6. Po úplném vypnutí hrnce (cca 5,5 h) máme ve skleničkách hustý domácí jogurt.
7. Jogurt uložíme do lednice, kde vydrží až 7 dní.
REKLAMA

Přidat komentář