Zálivky s vinným octem vydrží v chladničce v uzavřené sklenici klidně 4–5 dní.
Suroviny
vinný ocet červený
2
PL
olivový olej panenský
5
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
oregano
1
PL
čerstvé, nasekané
bazalka
1
PL
nasekané
petrželka
1
PL
nasekaná
šalotka
1
ks
malá, nadrobno
Postup
1
Všechny přísady prošlehejte a nakonec přidejte šalotku.
2
Zálivkou přelijte nachystaný salát.
TIPY & TRIKY Usnadněte si šlehání! Přísady uzavřete do šroubovací skleničky a protřepte. Zálivku v ní můžete rovnou skladovat. Přidat můžete i lžičku dijonské hořčice. Šalotku můžete nahradit malým nasekaným stroužkem česneku. Pokud použijete místo octa citronovou šťávu, zálivku uchovávejte maximálně jeden den.