Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salátová zálivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 726 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 15 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivky s vinným octem vydrží v chladničce v uzavřené sklenici klidně 4–5 dní.

Související recepty

Suroviny

vinný ocet červený 2 PL
olivový olej panenský 5 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
oregano 1 PL
čerstvé, nasekané
bazalka 1 PL
nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
malá, nadrobno

Postup

1

Všechny přísady prošlehejte a nakonec přidejte šalotku.

2

Zálivkou přelijte nachystaný salát.

TIPY & TRIKY Usnadněte si šlehání! Přísady uzavřete do šroubovací skleničky a protřepte. Zálivku v ní můžete rovnou skladovat. Přidat můžete i lžičku dijonské hořčice. Šalotku můžete nahradit malým nasekaným stroužkem česneku. Pokud použijete místo octa citronovou šťávu, zálivku uchovávejte maximálně jeden den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...