Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 10 minut Snadné Na cca 500ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 298 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 24 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
20 ks
chilli paprička tabasco lze nahradit serrano, bez stopek, pokrájené nebo 12 silnostěnných zralých červených jalapeño (à 300g), nasekané
česnek 1.5 PL
drcený
cibule 2 ks
nadrobno
sůl mořská 0.75 ČL
vinný ocet bílý 250 ml
bílý

1 V rendlíku na rostlinném oleji opékejte chilli papričky (tabasco, serrano nebo jalapeño), drcený česnek, cibuli a mořskou sůl 3 minuty. Přilijte 500ml vody a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až budou chilli papričky velmi měkké a tekutina se téměř vstřebá. (Pozor, stoupající páry jsou ostré!) Stáhněte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Rozmixujte dohladka. Nechte robot v chodu a pramínkem přilévejte bílý vinný ocet.

2 Ochutnejte, případně dosolte. Přeceďte přes husté síto a rozdělte do sterilizovaných lahviček. Zavíčkujte a nechte v chladu alespoň 2 týdny rozležet. V chladu vydrží až 6 měsíců, sterilované i déle. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit