0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Na cca 500ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2178 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 264 g
Tuky 95 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
chilli paprička 20 ks
tabasco lze nahradit serrano, bez stopek, pokrájené nebo 12 silnostěnných zralých červených jalapeño (à 300g), nasekané
česnek 1,5 PL
drcený
cibule 2 ks
nadrobno
sůl mořská ¾ ČL
vinný ocet bílý 250 ml
bílý

Postup

1

V rendlíku na rostlinném oleji opékejte chilli papričky (tabasco, serrano nebo jalapeño), drcený česnek, cibuli a mořskou sůl 3 minuty. Přilijte 500ml vody a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až budou chilli papričky velmi měkké a tekutina se téměř vstřebá. (Pozor, stoupající páry jsou ostré!) Stáhněte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Rozmixujte dohladka. Nechte robot v chodu a pramínkem přilévejte bílý vinný ocet.

2

Ochutnejte, případně dosolte. Přeceďte přes husté síto a rozdělte do sterilizovaných lahviček. Zavíčkujte a nechte v chladu alespoň 2 týdny rozležet. V chladu vydrží až 6 měsíců, sterilované i déle. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč