Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1488 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 7 g
Tuky 122 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi výraznou chuť ančoviček, přidejte je do zálivky s citronem a dijonsku hořčicí.

Suroviny

citron 1 ks
bio
hořčice dijonská 0.5 ČL
ančovičky (konzerva) 2 filety
najemno nasekané
olivový olej bazalkový 6 PL
sůl 0.5 ČL
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý

1 Kůru z citronu najemno nastrouhejte a šťávu vymačkejte. V misce smíchejte citronovou kůru a šťávu, hořčici a nasekané ančovičky.

2 Vešlehejte olivový olej, osolte a opepřete. Nejlépe chutná s čekankovými listy anebo k zelenému listovému salátu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit