0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné na 6-7 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 639 g
Tuky 0 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocný džem můžete stejně dobře jako ve spíži uchovat i v mrazáku. Recept funguje i s drobným ovocem, jako jsou třeba jahody (dejte jich cca 1,1 kg).

Suroviny

ovoce 1,4 kg
zralé, odpeckované, odstopkované (meruňky, broskve, švestky, blumy)
citronová šťáva 80 ml
krupicový cukr 550 g
citrusový pektin 50 g
nebo Pektogel či Gelfix

1 Ovoce nakrájejte na kostky, dejte do hrnce a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte citronovou šťávu a na středním plameni přiveďte k varu.

2 Přidejte cukr a pektin a míchejte, až se cukr rozpustí a ovoce zase bublá. Vařte ještě 1 minutu a vypněte.

3 Přendejte do sklenic nebo plastových krabiček (nahoře nechte asi 2 cm místa, aby měl džem při mražení kam vystoupit), uzavřete a nechte vychladnout, trvá to asi 2–3 hodiny. Pak uložte v mrazáku a spotřebujte do roka.

4 Před použitím vyjměte džem z mrazáku a v chladničce nechte povolit. Spotřebujte do 3 týdnů.

S ČÍM SI TO DÁT
Pro svou čerstvou chuť je džem skvělý na palačinky nebo lívance, ale my jsme si ho zamilovali v hustém řeckém jogurtu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč