Tajemství pečiva spočívá v použití kvásku, který si pekař přivezl až ze Sicílie. Využijete ho v receptu na pane campagnolo.
Suroviny
olivový olej extra panenský
3
ČL
+ na vymazání misky a přelití
droždí čerstvé
5
g
mouka pšeničná hladká
100
g
plus 1 kg
pivo světlé
60
ml
Postup
1
Olej, droždí, 100 g mouky a pivo smíchejte s trochou vlažné vody. Těstíčko dejte do olejem vymazané mističky, přelijte olejem a uprostřed udělejte prstem důlek. Překryjte fólií a nechte 48 hodin stát, aby kvásek začal kysele vonět.
2
Přidejte kilo mouky, zapracujte a nechte den stát; kvásek je hotový.
NĚCO NAVÍC
Kvásek můžete mít navěky, stačí jen, když dávku nezpracujete celou a necháte si 100 g stranou. Kousek usaďte do olejem vymaštěné mističky, udělejte důlek a dejte do lednice; vydrží tam měsíc i dva. Pak vždy jen stačí přidat kilo mouky a znova vypracovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )