Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kvásek (Vecchia madre)

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1kg mouky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 65 g
Tuky 24 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tajemství pečiva spočívá v použití kvásku, který si pekař přivezl až ze Sicílie. Využijete ho v receptu na pane campagnolo.

Související recepty

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 ČL
+ na vymazání misky a přelití
droždí čerstvé 5 g

Postup

1

Olej, droždí, 100 g mouky a pivo smíchejte s trochou vlažné vody. Těstíčko dejte do olejem vymazané mističky, přelijte olejem a uprostřed udělejte prstem důlek. Překryjte fólií a nechte 48 hodin stát, aby kvásek začal kysele vonět.

2

Přidejte kilo mouky, zapracujte a nechte den stát; kvásek je hotový.

NĚCO NAVÍC
Kvásek můžete mít navěky, stačí jen, když dávku nezpracujete celou a necháte si 100 g stranou. Kousek usaďte do olejem vymaštěné mističky, udělejte důlek a dejte do lednice; vydrží tam měsíc i dva. Pak vždy jen stačí přidat kilo mouky a znova vypracovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín