0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kvásek (Vecchia madre)

Kvásek (Vecchia madre)

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1kg mouky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 65 g
Tuky 24 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tajemství pečiva spočívá v použití kvásku, který si pekař přivezl až ze Sicílie. Využijete ho v receptu na pane campagnolo.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 ČL
+ na vymazání misky a přelití
droždí čerstvé 5 g
mouka pšeničná hladká 100 g
plus 1 kg
pivo světlé 60 ml

1 Olej, droždí, 100 g mouky a pivo smíchejte s trochou vlažné vody. Těstíčko dejte do olejem vymazané mističky, přelijte olejem a uprostřed udělejte prstem důlek. Překryjte fólií a nechte 48 hodin stát, aby kvásek začal kysele vonět.

2 Přidejte kilo mouky, zapracujte a nechte den stát; kvásek je hotový.

NĚCO NAVÍC
Kvásek můžete mít navěky, stačí jen, když dávku nezpracujete celou a necháte si 100 g stranou. Kousek usaďte do olejem vymaštěné mističky, udělejte důlek a dejte do lednice; vydrží tam měsíc i dva. Pak vždy jen stačí přidat kilo mouky a znova vypracovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit