Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 190 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na kečup a udělejte si k hranolkám fantasticky dobrou a hlavně poctivě domácí omáčku.

Suroviny

olivový olej
menší
česnek 2 stroužky
chilli sušené špetka
mleté
sekaná, asi 800 g
worcesterská omáčka 2 PL
cukr 2 ČL
vinný ocet červený 1 PL

Postup

1

Na olivovém oleji doměkka opečte 1 menší nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Přidejte špetku chilli koření a minutku míchejte.

2

Přilijte 2 konzervy (celkem 800 g) sekaných rajčat, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci tabasca, 2 lžičky cukru a 1 lžíci červeného vinného octa. Vařte na mírném plameni asi půl hodiny; hmota by měla zhoustnout.

3

Nechte vychladnout. Podávejte s hranolky a majonézou.

Něco navíc: Tenhle dip má dvě výhody: dá se připravit s předstihem, a navíc za vás pracuje plotna. Samozřejmě ho můžete podávat s kupovanými hranolky, když si ale najdete čas na přípravu domácích, bude výsledek špičkový!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín