Zapomeňte na kečup a udělejte si k hranolkám fantasticky dobrou a hlavně poctivě domácí omáčku.
Suroviny
olivový olej
cibule
1
ks
menší
česnek
2
stroužky
chilli sušené
špetka
mleté
rajče
2
sekaná, asi 800 g
worchestrová omáčka
2
PL
tabasco
1
PL
cukr
2
ČL
vinný ocet červený
1
PL
Postup
1
Na olivovém oleji doměkka opečte 1 menší nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Přidejte špetku chilli koření a minutku míchejte.
2
Přilijte 2 konzervy (celkem 800 g) sekaných rajčat, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci tabasca, 2 lžičky cukru a 1 lžíci červeného vinného octa. Vařte na mírném plameni asi půl hodiny; hmota by měla zhoustnout.
3
Nechte vychladnout. Podávejte s hranolky a majonézou.
Něco navíc: Tenhle dip má dvě výhody: dá se připravit s předstihem, a navíc za vás pracuje plotna. Samozřejmě ho můžete podávat s kupovanými hranolky, když si ale najdete čas na přípravu domácích, bude výsledek špičkový!