
Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah
Objevte kouzlo fantastické oříškové pasty dukkah!
Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 75g sezamových semínek
- 15g semínek koriandru
- 50g lískových oříšků
- mořská sůl
- černý pepř
- kořenový chléb
- olivový olej
Příprava jídla
1 V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř. Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.
Přidat komentář