Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Objevte kouzlo fantastické oříškové pasty dukkah!

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chuťovka Africká

Ingredience

    • 75g sezamových semínek
    • 15g semínek koriandru
    • 50g lískových oříšků
    • mořská sůl
    • černý pepř
    • kořenový chléb
    • olivový olej

Příprava jídla

V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř. Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Guacamole s domácími chipsy

Rozpečený sýr s bílou plísní s celerovými tyčinkami a chipsy

Fazolovo-pažitkový dip s proužky chleba

Pikantní rajčatový dip s hranolky

Tapenáda s parmazánovou ciabattou a mozzarellou

Horký hummus se sezamovými semínky

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

Nepravý kaviár, zakysaná smetana a křupavé tyčinky

REKLAMA

Přidat komentář