Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.
Suroviny
Postup
Ve větší misce smíchejte mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte – vařečkou anebo rukama. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z něj dva bochníčky. Položte je na plech a nechte přes noc odpočívat.
Zapněte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Než se zahřeje, vytvořte v bochnících nožem několik zářezů; my jsme udělali tři čárky, ale fantazii se meze nekladou. Chleba vložte do trouby a hodinu pečte. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Namažte si
Na egyptském chlebu skvěle chutná pomazánka z čerstvého sýra. Kelímek ricotty smíchejte s hrstí lístků čerstvé řeřichy a podle chuti osolte. Chléb si můžete namazat i pomerančovým džemem.
Komentáře
Hezký den všem domácím pekařům a pekařkám, množství vody v receptu jsme upravili na 500–600 ml. Každá mouka vsakuje jinak. Za chybu v receptu se omlouváme.