0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 8 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo fantastické oříškové pasty dukkah!

Suroviny

sezamová semínka 75 g
koriandrová semínka 15 g
lískové oříšky 50 g
sůl mořská
pepř mletý
chleba
kořenový
olivový olej

1 V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř.

2 Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit