Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah
Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 8 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo fantastické oříškové pasty dukkah!

Suroviny

sezamová semínka 75 g
koriandrová semínka 15 g
lískové oříšky 50 g
sůl mořská
pepř mletý
kořenový
olivový olej

Postup

1

V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř.

2

Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...