Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 837 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 8 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo fantastické oříškové pasty dukkah!

Suroviny

sezamová semínka 75 g
koriandr 15 g
semínka
lískové oříšky 50 g
sůl mořská
pepř mletý
chleba
kořenový
olivový olej

V pánvi nasucho opražte 75 g sezamových semínek a 15 g semínek koriandru. Pak je rozdrťte v hmoždíři. Přidejte 50 g opražených lískových oříšků, špetku mořské soli a černý pepř. Důkladně rozdrťte – a pasta dukkah je na světě! (Pokud jí budete dělat větší množství, můžete použít mixér.) Rozpečte kořenový chléb a nakrájejte ho na plátky. Hosté si je budou namáčet v extra panenském olivovém oleji a oříškové pastě.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit