Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

Mezi italskými těstovinami zaujímá tenhle recept výsadní postavení. Větší klasiku budete hledat asi těžko.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 5 minut,. vaření 12 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 500 g třešňových rajčátek
    • 2 lžičky strouhané citronové kůry
    • 90 g bazalkových lístků
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • strouhaný parmazán při podávání

Příprava jídla

1 Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, odstraňte z rajčátek semena – každé zmáčknete v prstech, aby puklo, semínka vytekla a podrcené rajčátko mohlo lépe přijmout ostatní chutě.

2 V pánvi na oleji opékejte na středním plameni česnek; stačí minutu až dvě. Přidejte rajčátka a míchejte 2–3 minuty. Promíchejte se scezenými těstovinami, citronovou kůrou, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte s parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s bramborami a sušenými rajčaty

Těstoviny z italského venkova

REKLAMA

Přidat komentář