Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou
Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

4.4/5 Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 145 g
Tuky 40 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi italskými těstovinami zaujímá tenhle recept výsadní postavení. Větší klasiku budete hledat asi těžko.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
rajčata cherry 500 g
strouhaná
bazalka 90 g
lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, při podávání

Postup

1

Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, odstraňte z rajčátek semena – každé zmáčknete v prstech, aby puklo, semínka vytekla a podrcené rajčátko mohlo lépe přijmout ostatní chutě.

2

V pánvi na oleji opékejte na středním plameni česnek; stačí minutu až dvě. Přidejte rajčátka a míchejte 2–3 minuty. Promíchejte se scezenými těstovinami, citronovou kůrou, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte s parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín