Mezi italskými těstovinami zaujímá tenhle recept výsadní postavení. Větší klasiku budete hledat asi těžko. Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou připravíte raz dva a ta chuť...
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
olivový olej panenský
2
PL
česnek
2
stroužky
na plátky
rajčata cherry
500
g
citronová kůra
2
ČL
strouhaná
bazalka
90
g
lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, k podávání
Postup
1
Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, odstraňte z rajčátek semena – každé zmáčknete v prstech, aby puklo, semínka vytekla a podrcené rajčátko mohlo lépe přijmout ostatní chutě.
2
V pánvi na oleji opékejte na středním plameni česnek; stačí minutu až dvě. Přidejte rajčátka a míchejte 2–3 minuty. Promíchejte se scezenými těstovinami, citronovou kůrou, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte s parmazánem.