0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 145 g
Tuky 40 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi italskými těstovinami zaujímá tenhle recept výsadní postavení. Větší klasiku budete hledat asi těžko.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
olivový olej 2 PL
panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
rajčata cherry 500 g
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
bazalka 90 g
lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán
strouhaný, při podávání

Postup

1

Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, odstraňte z rajčátek semena – každé zmáčknete v prstech, aby puklo, semínka vytekla a podrcené rajčátko mohlo lépe přijmout ostatní chutě.

2

V pánvi na oleji opékejte na středním plameni česnek; stačí minutu až dvě. Přidejte rajčátka a míchejte 2–3 minuty. Promíchejte se scezenými těstovinami, citronovou kůrou, bazalkou, osolte a opepřete. Podávejte s parmazánem.

Související články

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?
  • Suroviny

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?

Rajčata patří mezi ingredience, které mají v naší kuchyni po desetiletí své nezastupitelné místo. Na trhu existují stovky rajčatových odrůd lišící se tvarem, barvou i chutí. Seznamte se s těmi nejzajímavějšími a překvapte své nejbližší...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit