0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

4.6 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve dnech, kdy je lednice prázdná, asi většina z nás ingredience v konzervách a balíčcích pro tyto chutné těstoviny najde ve spíži

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno nakrájená
česnek 2 stroužky
najemno
rajče 400 g
konzervovaná
chilli sušené 0.5
krupicový cukr 1 ČL
těstoviny 500 g
mašličky
tuňák 100 g
konzervovaný, bez nálevu
bazalka 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak ­přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.

2

Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.

3

Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazal­ky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.

Související články

AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

rychle,moc dobre,akorat jsem tam dala o dost vic cesneku a spis az ke konci,aby mel silu...

Anonym

tento jendoduchý a chutný recept se zařadil mezi další stálice našeho jídelníčku - nebylo to porvé, co jsem uvařila podle Apetitu a nestačilo uvařené množství :-))

Radek Němeček

Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré :o) vhodné jako rychlí oběd pro hladové studenty :o) Už žádné těstoviny s kečupem !!!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit