Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou oceníte především ve dnech, kdy je lednice prázdná. Protože hlavní ingredience jsou v konzervách nebo sáčcích, které většina z nás najde ve spíži. Těstoviny s tuňákem nezklamou ani jako rychlá večeře, ani improvizovaný oběd na druhý den do práce.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.
Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.
Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazalky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.
Komentáře