Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve dnech, kdy je lednice prázdná, asi většina z nás ingredience v konzervách a balíčcích pro tyto chutné těstoviny najde ve spíži

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno nakrájená
česnek 2 stroužky
najemno
rajčata 400 g
konzervovaná
chilli sušené 0.5
krupicový cukr 1 ČL
těstoviny 500 g
mašličky
tuňák 100 g
konzervovaný, bez nálevu
bazalka 1 hrst
sůl
pepř

1Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak ­přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.

2Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.

3Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazal­ky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

rychle,moc dobre,akorat jsem tam dala o dost vic cesneku a spis az ke konci,aby mel silu...

Anonym

tento jendoduchý a chutný recept se zařadil mezi další stálice našeho jídelníčku - nebylo to porvé, co jsem uvařila podle Apetitu a nestačilo uvařené množství :-))

Radek Němeček

Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré :o) vhodné jako rychlí oběd pro hladové studenty :o) Už žádné těstoviny s kečupem !!!

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit