Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 54
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou oceníte především ve dnech, kdy je lednice prázdná. Protože hlavní ingredience jsou v konzervách nebo sáčcích, které většina z nás najde ve spíži. Těstoviny s tuňákem nezklamou ani jako rychlá večeře, ani improvizovaný oběd na druhý den do práce.

Suroviny

olivový olej 2 PL
najemno nakrájená
česnek 2 stroužky
najemno
chilli sušené ½ ČL
nebo drcené chilli papričky
těstoviny 500 g
mašličky
tuňák (konzerva) 100 g
bez nálevu
bazalka 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak ­přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.

2

Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.

3

Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazal­ky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

11.11.2009 18:51
Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré :o) vhodné jako rychlí oběd pro hladové studenty :o) Už žádné těstoviny s kečupem !!!
17.07.2008 11:16
tento jendoduchý a chutný recept se zařadil mezi další stálice našeho jídelníčku - nebylo to porvé, co jsem uvařila podle Apetitu a nestačilo uvařené množství :-))
02.07.2007 18:47
rychle,moc dobre,akorat jsem tam dala o dost vic cesneku a spis az ke konci,aby mel silu...
20.01.2007 16:05
...recept je vhodny i pro zacatecniky (coz jsem presne ja) ;)

Apetit magazín