Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 301 g
Tuky 88 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve dnech, kdy je lednice prázdná, asi většina z nás ingredience v konzervách a balíčcích pro tyto chutné těstoviny najde ve spíži

Suroviny

olivový olej 2 PL
najemno nakrájená
česnek 2 stroužky
najemno
rajče 400 g
konzervovaná
chilli sušené ½
krupicový cukr 1 ČL
těstoviny 500 g
mašličky
tuňák 100 g
konzervovaný, bez nálevu
bazalka 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak ­přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.

2

Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.

3

Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazal­ky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

...recept je vhodny i pro zacatecniky (coz jsem presne ja) ;)
rychle,moc dobre,akorat jsem tam dala o dost vic cesneku a spis az ke konci,aby mel silu...
tento jendoduchý a chutný recept se zařadil mezi další stálice našeho jídelníčku - nebylo to porvé, co jsem uvařila podle Apetitu a nestačilo uvařené množství :-))
Radek
Němeček
Rychlé, jednoduché a hlavně moc dobré :o) vhodné jako rychlí oběd pro hladové studenty :o) Už žádné těstoviny s kečupem !!!

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč