Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se sušenými rajčaty
Těstoviny se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se sušenými rajčaty

4.3/5 Počet hodnocení: 27
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 97 g
Tuky 61 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.

Suroviny

Hlavní
malou, najemno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený
mrkev 2 ks
nakrájená
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř
sušená rajčata 3 PL
olej 2 PL
ze sušených rajčat
těstoviny 1 bal
nejlépe širší nudle tagliatelle
Na ozdobu
strouhaný

Postup

1

Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).

2

Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu.

3

Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.

4

Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

17.08.2009 10:00
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel! Vařila jsem ho už mockrát všem možným návštěvám a všichni byli nadšeni... Určitě ho vyzkoušejte a nebudete litovat :-)
02.09.2007 13:21
Recept se nachází v č.6/05, str.82

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...