Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (22)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 97 g
Tuky 61 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.

Suroviny

Hlavní
cibule 1 ks
malou, najemno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený
mrkev 2 ks
nakrájená
máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rajčata 3 ks
sůl
pepř
sušená rajčata 3 PL
olej 2 PL
ze sušených rajčat
víno bílé 100 ml
těstoviny 1 bal
nejlépe širší nudle tagliatelle
Na ozdobu
parmazán
strouhaný
zakysaná smetana
1. Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).

2. Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.

3. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.82

Alžběta Stropnická

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel! Vařila jsem ho už mockrát všem možným návštěvám a všichni byli nadšeni... Určitě ho vyzkoušejte a nebudete litovat :-)

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit