Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.
Postup
1
Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).
2
Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu.
3
Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.
4
Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 13:21
Apetit 6/05
Alžběta Stropnická
17.08.2009 10:00
vyzkoušeno, doporučuju!