0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se sušenými rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 97 g
Tuky 61 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.

Suroviny

Hlavní
cibule 1 ks
malou, najemno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený
mrkev 2 ks
nakrájená
máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř
sušená rajčata 3 PL
olej 2 PL
ze sušených rajčat
těstoviny 1 bal
nejlépe širší nudle tagliatelle
Na ozdobu
strouhaný

Postup

1

Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).

2

Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu.

3

Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.

4

Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.82

Alžběta Stropnická

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel! Vařila jsem ho už mockrát všem možným návštěvám a všichni byli nadšeni... Určitě ho vyzkoušejte a nebudete litovat :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...