Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Základní hnědá omáčka

Popis receptu: 
Ital/Polhreich
Autor: Alena Hoznauerová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    kosti kořenová zelenina rajský protlak sklenice červeného vína voda

Příprava jídla

Všechny kosti, které vám při vaření zbudou, dejte do pekáče. Přidejte kořenovou zeleninu s troškou rajského protlaku, nechte zapéct pěkně dohněda a nakonec přidejte sklenici červeného vína. Zalijte vše studenou vodou a nechte povařit dvě až tři hodiny. Trvá to, ale vyplatí se to, radí svorně oba kuchaři. Když hotový materiál přecedíte a necháte vystydnout, získáte hustou rosolovitou hmotu, která vydrží v ledničce a je vždy po ruce. Je to onen kouzelný, v řadě receptů opakovaně zmiňovaný a vzývaný základ k minutkám. Přidává se k omastku na pánvi a kombinuje s dalšími přísadami, jako je vývar, víno či smetana.

Přidat komentář