Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné cca 600 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 415 g
Tuky 14 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi zamilovali a objevili labužnické spojení se sýrem – výjimečně lahodné!

Suroviny

malá, pokrájená
olivový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
bílý
skořice 1 svitek
tmavý
tvrdší (pecorino, čedar, kaškaval, orava,...), k podávání

Postup

1

Cibulku poduste na oleji v silnostěnném hrnci. Vmíchejte povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody, aby směs nebyla příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10 až 15 minut. Vyjměte skořici.

 

2

Plňte do vysterilizovaných sklenic a uchovejte v chladu. Podávejte jako chuťovku třeba ke grilovaným masům, ale i jako pomazánku na tmavém chlebu. Hodí se i na party nebo k vínu; čatní servírujte s celozrnným pečivem a výrazným sušším nebo uzeným sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč