Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové čatní s tmavým chlebem

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné cca 600 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 415 g
Tuky 14 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi zamilovali a objevili labužnické spojení se sýrem – výjimečně lahodné!

Související recepty

Suroviny

malá, pokrájená
olivový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
bílý
skořice 1 svitek
tmavý
tvrdší (pecorino, čedar, kaškaval, orava,...), k podávání

Postup

1

Cibulku poduste na oleji v silnostěnném hrnci. Vmíchejte povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody, aby směs nebyla příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10 až 15 minut. Vyjměte skořici.

 

2

Plňte do vysterilizovaných sklenic a uchovejte v chladu. Podávejte jako chuťovku třeba ke grilovaným masům, ale i jako pomazánku na tmavém chlebu. Hodí se i na party nebo k vínu; čatní servírujte s celozrnným pečivem a výrazným sušším nebo uzeným sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...