Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi zamilovali a objevili labužnické spojení se sýrem – výjimečně lahodné!
Suroviny
cibule
2
ks
malá, pokrájená
olivový olej
1
PL
švestková povidla
500
g
vinný ocet bílý
100
ml
bílý
skořice
1
svitek
krupicový cukr
100
g
tmavý
tvrdší (pecorino, čedar, kaškaval, orava,...), k podávání
Postup
1
Cibulku poduste na oleji v silnostěnném hrnci. Vmíchejte povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody, aby směs nebyla příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10 až 15 minut. Vyjměte skořici.
2
Plňte do vysterilizovaných sklenic a uchovejte v chladu. Podávejte jako chuťovku třeba ke grilovaným masům, ale i jako pomazánku na tmavém chlebu. Hodí se i na party nebo k vínu; čatní servírujte s celozrnným pečivem a výrazným sušším nebo uzeným sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )