Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové čatní s tmavým chlebem

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné cca 600 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 415 g
Tuky 14 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi zamilovali a objevili labužnické spojení se sýrem – výjimečně lahodné!

Suroviny

malá, pokrájená
olivový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
bílý
skořice 1 svitek
tmavý
tvrdší (pecorino, čedar, kaškaval, orava,...), k podávání

Postup

1

Cibulku poduste na oleji v silnostěnném hrnci. Vmíchejte povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody, aby směs nebyla příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10 až 15 minut. Vyjměte skořici.

 

2

Plňte do vysterilizovaných sklenic a uchovejte v chladu. Podávejte jako chuťovku třeba ke grilovaným masům, ale i jako pomazánku na tmavém chlebu. Hodí se i na party nebo k vínu; čatní servírujte s celozrnným pečivem a výrazným sušším nebo uzeným sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...