Skvělá k vepřovým kotletám i pečeni, glazované šunce, k uzenému jazyku.
Suroviny
jablko
2
ks
středně velká
krupicový cukr
1
PL
skořice
1
špetka
mletá
muškátový oříšek
1
špetka
mletý
nové koření
1
špetka
mleté
citronová šťáva
1
PL
voda
65
ml
studená
Postup
1
Postavte rendlík na střední plamen a vložte do něj 2 středně velká jablka (granny smith), oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná, 1 lžíci krupicového cukru, po špetce mleté skořice, mletého muškátového oříšku a mletého nového koření, 1 lžíci citronové šťávy a 65 ml studené vody. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut zvolna vařit pod pokličkou, aby jablka změkla. Pak vše rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )