Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečná omáčka

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 375 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 201 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 46 g
Tuky 1 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá k vepřovým kotletám i pečeni, glazované šunce, k uzenému jazyku.

Související recepty

Suroviny

středně velká
skořice 1 špetka
mletá
mletý
mleté
voda 65 ml
studená

Postup

1

Postavte rendlík na střední plamen a vložte do něj 2 středně velká jablka (granny smith), oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná, 1 lžíci krupicového cukru, po špetce mleté skořice, mletého muškátového oříšku a mletého nového koření, 1 lžíci citronové šťávy a 65 ml studené vody. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut zvolna vařit pod pokličkou, aby jablka změkla. Pak vše rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...