Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4826 kcal
Bílkoviny 294 g
Sacharidy 385 g
Tuky 222 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není guláš jako guláš!

Suroviny

nebo PL oleje
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kostky
nadrobno
vývar 600 ml
lze nahradit vodou
očištěná, na kostičky
na proužky / na kostičky
kmín ½ ČL
mletý
paprika mletá pálivá 1 ČL
mletá
chleba 1 plátek
střídka, ozdrobená
těstoviny 500 g
krátké, vařené k podávání
petrželka
čerstvá, nasekaná, na posypání

Postup

1

V kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm opepřené maso za častého obracení ze všech stran dohněda, asi v polovině opékání přisypte cibuli a ke konci přidejte protlak. Podlijte vývarem nebo vodou. Pořádně uvolněte přípečky ode dna vařečkou.

2

Přiklopte, přiveďte k varu a pak duste pod pokličkou něco málo přes hodinu, občas promíchejte. Po půlhodině dušení vsypte játra, po další čtvrthodině zeleninovou papriku, kmín a oba druhy mleté papriky a chlebovou střídku. Dovařte, aby maso změklo a chléb zahustil omáčku.

3

Nakonec podle chuti osolte a dopepřete, vmíchejte zakysanou smetanu a opatrně prohřejte. Podávejte s těstovinami, podle chuti posypané trochou zelené petrželky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín