Není guláš jako guláš!
Suroviny
Postup
V kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm opepřené maso za častého obracení ze všech stran dohněda, asi v polovině opékání přisypte cibuli a ke konci přidejte protlak. Podlijte vývarem nebo vodou. Pořádně uvolněte přípečky ode dna vařečkou.
Přiklopte, přiveďte k varu a pak duste pod pokličkou něco málo přes hodinu, občas promíchejte. Po půlhodině dušení vsypte játra, po další čtvrthodině zeleninovou papriku, kmín a oba druhy mleté papriky a chlebovou střídku. Dovařte, aby maso změklo a chléb zahustil omáčku.
Nakonec podle chuti osolte a dopepřete, vmíchejte zakysanou smetanu a opatrně prohřejte. Podávejte s těstovinami, podle chuti posypané trochou zelené petrželky.