Recepty s hovězí morkovou kostí
Na přípravu silného hovězího vývaru, consommé nebo demi glace se vždycky hodí morková kost. Jako morkové se označují dlouhé duté telecí nebo hovězí kosti s kostní dření. Morek je tučný a pro lidstvo vždy představoval důležitý zdroj živin a energie.
V receptech se morkové kosti nejčastěji používají právě do vývaru, z morku po uvaření připravíte výtečnou zavářku do polévky v podobě morkových knedlíčků. Morek z pečených morkových kostí lze jíst jen tak s chlebem nebo topinkami.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-