Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Citronovo-kaparová omáčka

Citronovo-kaparová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 20 minut 1-2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 480 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka hlavně k rybám, kterou ztvládnete během pár minut.

Suroviny

máslo 60 g
nasekané
kapary 1 PL
propláchnuté, nasekané
citronová štáva 65 ml
petrželka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě drcený

Na pánvičce zpěňte na středním plameni máslo. Vsypte kapary. Prohřejte minutu dvě, nebo tak, aby máslo začalo lehce hnědnout.

Vlijte citronovou šťávu. Za stálého míchání prohřívejte asi minutu. Stáhněte z plamene. Vmíchejte petrželku. Opepřete.

3 Podávejte k opečené rybě (nejlepší je mečoun – na obrázku, nebo tuňák) i ke kuřecím prsíčkům.

MRAŽENÍ MOŽNÉ
Omáčku si můžete zamrazit ve vzduchotěsné nádobě. Nejen citronovo-kaparovou, ale i cibulovou, jablečnou a z červeného vína. Vydrží pak dva měsíce. Ohřívejte je v malém rendlíku na nízkém plameni.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit