Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-kaparová omáčka
Citronovo-kaparová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-kaparová omáčka

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 1-2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 480 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka hlavně k rybám, kterou ztvládnete během pár minut.

Suroviny

nasekané
kapary 1 PL
propláchnuté, nasekané
petrželka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Na pánvičce zpěňte na středním plameni máslo. Vsypte kapary. Prohřejte minutu dvě, nebo tak, aby máslo začalo lehce hnědnout.

2

Vlijte citronovou šťávu. Za stálého míchání prohřívejte asi minutu. Stáhněte z plamene. Vmíchejte petrželku. Opepřete.

3

Podávejte k opečené rybě (nejlepší je mečoun – na obrázku, nebo tuňák) i ke kuřecím prsíčkům.

MRAŽENÍ MOŽNÉ
Omáčku si můžete zamrazit ve vzduchotěsné nádobě. Nejen citronovo-kaparovou, ale i cibulovou, jablečnou a z červeného vína. Vydrží pak dva měsíce. Ohřívejte je v malém rendlíku na nízkém plameni.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...