0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-kaparová omáčka

Citronovo-kaparová omáčka

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 1-2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 480 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka hlavně k rybám, kterou ztvládnete během pár minut.

Suroviny

máslo 60 g
nasekané
kapary 1 PL
propláchnuté, nasekané
citronová štáva 65 ml
petrželka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě drcený

Na pánvičce zpěňte na středním plameni máslo. Vsypte kapary. Prohřejte minutu dvě, nebo tak, aby máslo začalo lehce hnědnout.

Vlijte citronovou šťávu. Za stálého míchání prohřívejte asi minutu. Stáhněte z plamene. Vmíchejte petrželku. Opepřete.

3 Podávejte k opečené rybě (nejlepší je mečoun – na obrázku, nebo tuňák) i ke kuřecím prsíčkům.

MRAŽENÍ MOŽNÉ
Omáčku si můžete zamrazit ve vzduchotěsné nádobě. Nejen citronovo-kaparovou, ale i cibulovou, jablečnou a z červeného vína. Vydrží pak dva měsíce. Ohřívejte je v malém rendlíku na nízkém plameni.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit