0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní hnědá omáčka

Základní hnědá omáčka

Hodnocení receptu
3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné

Bez poctivézákladní hnědé omáčky se žádný opravdový kuchař neobejde. Právě její zvládnutí svědčí o kuchařském mistrovství!

Suroviny

hovězí morková kost
nebo jiné kosti
kořenová zelenina
rajčatový protlak
víno červené
voda

Postup

1

Všechny kosti, které vám při vaření zbudou, dejte do pekáče. Přidejte kořenovou zeleninu s troškou rajského protlaku, nechte zapéct pěkně dohněda a nakonec přidejte sklenici červeného vína.

2

Zalijte vše studenou vodou a nechte povařit dvě až tři hodiny. Trvá to, ale vyplatí se to, radí svorně oba kuchaři.

3

Když hotový materiál přecedíte a necháte vystydnout, získáte hustou rosolovitou hmotu, která vydrží v ledničce a je vždy po ruce. Je to onen kouzelný, v řadě receptů opakovaně zmiňovaný a vzývaný základ k minutkám. Přidává se k omastku na pánvi a kombinuje s dalšími přísadami, jako je vývar, víno či smetana.

Ilustrační foto: ImageProfessionals

Autor: mitula

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč