Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

I houska s masem může být gurmánským zážitkem.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
grilování 5 minut, pečení 15 minut
PT10M
Příprava 0:10
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 2× 250g plátek hovězí roštěnky nebo svíčkové
    • panenský olivový olej na potření
    • 1 lžíce drceného černého pepře
    • 4 burgerové housky, podélně přepůlené
    • 200 g čedaru nebo uzeného sýra, pokrájeného na plátky
    • 4 plátky sušené šunky
    • česneková majonéza k podávání (recept)
    • 4 nakládané okurky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vtlačte drcený pepř, potřete olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte asi minutu po každé straně. Přendejte maso na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi patnáct minut do středně propečena nebo tak, jak máte rádi.

2 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení, dolní poloviny poklaďte sýrem a opékejte v předehřáté troubě pod grilem tak, aby sýr zezlátl.

3 Sušenou šunku ogrilujte dokřupava; minuta stačí.

4 Maso tence pokrájejte, potřete spodní sýrové půlky housek česnekovou majonézou, poklaďte masem, šunkou a okurkami a přiklopte horními půlkami housek.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Luxusní cheeseburger

Vepřový burger s ananasem

Studené omáčky k burgeru

3x rychlý dip k burgeru

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Domácí ochucené majonézy

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

Dokonalý hamburger

Nejlepší domácí burgery

Přidat komentář