Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou
Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou
ZDROJ: Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou
sdílet:

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3420 kcal
Bílkoviny 298 g
Sacharidy 118 g
Tuky 197 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I houska s masem může být gurmánským zážitkem.

Suroviny

po 250 g, lze nahradit svíčkovou
olivový olej
na potření
pepř mletý 1 PL
drcený
podélně přepůlené
čedar 200 g
lze nahradit uzeným sýrem, na plátky
majonéza
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vtlačte drcený pepř, potřete olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte asi minutu po každé straně. Přendejte maso na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi patnáct minut do středně propečena nebo tak, jak máte rádi.

2

Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení, dolní poloviny poklaďte sýrem a opékejte v předehřáté troubě pod grilem tak, aby sýr zezlátl.

3

Sušenou šunku ogrilujte dokřupava; minuta stačí.

4

Maso tence pokrájejte, potřete spodní sýrové půlky housek česnekovou majonézou, poklaďte masem, šunkou a okurkami a přiklopte horními půlkami housek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín