Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2749 kcal
Bílkoviny 238 g
Cukr 90 g
Tuky 161 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I houska s masem může být gurmánským zážitkem.

Suroviny

2 plátek
hovězí roštěná po 250 g, lze nahradit svíčkovou
olivový olej
na potření
pepř mletý 1 PL
drcený
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlené
čedar 200 g
lze nahradit uzeným sýrem, na plátky
sušená šunka 4 plátek
majonéza
čerstvá, k podávání
4 ks
nakládaná okurka

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vtlačte drcený pepř, potřete olejem a na rozpálené grilovací pánvi opékejte asi minutu po každé straně. Přendejte maso na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi patnáct minut do středně propečena nebo tak, jak máte rádi.

2 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení, dolní poloviny poklaďte sýrem a opékejte v předehřáté troubě pod grilem tak, aby sýr zezlátl.

3 Sušenou šunku ogrilujte dokřupava; minuta stačí.

4 Maso tence pokrájejte, potřete spodní sýrové půlky housek česnekovou majonézou, poklaďte masem, šunkou a okurkami a přiklopte horními půlkami housek.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit