Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílá ryba s hráškovým pyré

Lehká a šťavnatá večeře nejen pro všední den.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 15 minut
PT10M
Příprava 0:10
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 500 g třešňových rajčátek na větvičce
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 × 140g filety z bělomasé ryby
    • nastrouhaná kůra ze 2 biocitronů + šťáva z 1 citronu
    • 500 g mraženého hrášku
    • 2 stroužky česneku, pokrájené
    • 1 svazek bazalky
    • 150–200 ml kuřecího či zeleninového vývaru (může být z kostky)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Rajčata dejte na plech s pečicím papírem, potřete trochou oleje, osolte a opepřete, a asi 5 minut pečte. Na plech přidejte rybu, posypte většinou citronové kůry, solí a pepřem, zakapejte trochou oleje. Pečte 8–10 minut, aby se ryba upekla.

2 Zatím povařte hrášek cca 3 minuty v hrnci vařící vody tak tak doměkka. Slijte a v mixéru se zbývajícím olejem, česnekem, bazalkovými stonky, citronovou šťávou a ¾ vývaru zpracujte na husté hrubší pyré. Podle potřeby přilijte vývar, osolte a opepřete.

3 Rajčata a pyré rozdělte na talíře, navrch dejte rybu, ozdobte zbylou citronovou kůrou a lístky bazalky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehce a zdravě

Komentáře

Obrazek uzivatele
skvělé lehké jídlo, pangasius se moc neosvědčil, lepší to bylo s lososem.

Přidat komentář