Naložená bílá ryba

Naložená bílá ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2290 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 430 g
Tuky 27 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

Suroviny

bílá ryba 2 kg
například kapr
pepř
sůl
Na octovou marinádu
voda 500 ml
ocet 500 ml
Na kořeněný nálev
voda 500 ml
ocet 250 ml
pepř 2 ČL
kuličky
nové koření 2 ČL
kuličky
hořčičné semínko 2 ČL
bobkový list 4 ks
Dále na kořenený nálev
krupicový cukr 1 PL
cibule 3 ks
mrkev 3 ks
petržel 3 ks
1. Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.

2. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

3. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

Obchod Apetit