Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!
Suroviny
bílá ryba2kg
například kapr
pepř
sůl
Na octovou marinádu
voda500ml
ocet500ml
Na kořeněný nálev
voda500ml
ocet250ml
pepř2ČL
kuličky
nové koření2ČL
kuličky
hořčičné semínko2ČL
bobkový list4ks
Dále na kořenený nálev
krupicový cukr1PL
cibule3ks
mrkev3ks
petržel3ks
1. Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.
2. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.
3. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
Autorka nechť se naučí počítat a myslet.
a) odležení 4 dny (to je jen základ - 2 dny sůl, 2 dny ocet) .... pak ale píše - několik dnů v kořeněném láku!!!
b) když budou děti u babičky.... a pak je na dálku zaměstnává prosolováním, pak vykošťováním.....
Z rádobyvtipnosti je náhle guláš!
kdyby sis řádně přečetl recepr, bylo by ti jasné, že děti budou k babičce ovezeny až po přípravě a po několikadenní odležení. Tedy před konzumací :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.
Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!
Komentáře
Anonym
06.07.2007 22:12
Počítán
Anonym
29.09.2008 17:59
Milý kritický Zorro,
Karolína Ichová
26.12.2016 17:26
Nehaňte apetit.... Před
Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.
Martina Zajícová
29.12.2016 12:44
Dobrý den, Karolíno, moc nás
Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!
Anonym
03.09.2007 18:56
Apetit 11/05