Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!
Suroviny
bělomasá ryba
2
kg
například kapr
pepř
sůl
Na octovou marinádu
voda
500
ml
ocet
500
ml
Na kořeněný nálev
voda
500
ml
ocet
250
ml
pepř
2
ČL
kuličky
nové koření
2
ČL
kuličky
hořčičné semínko
2
ČL
bobkový list
4
ks
Dále na kořenený nálev
krupicový cukr
1
PL
cibule
3
ks
mrkev
3
ks
petržel
3
ks
celer
1
ks
Postup
1
Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Maso prosolte a porce uložte na 48 hodin do lednice.
2
Pak je opláchněte.
3
Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu.
4
Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti.
5
Potom připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.
6
Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
Komentáře
Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.
Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!