Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Naložená bílá ryba
Naložená bílá ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Naložená bílá ryba

4.1/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 litrové sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2327 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 437 g
Tuky 27 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

Suroviny

bělomasá ryba 2 kg
například kapr
pepř
sůl
Na octovou marinádu
voda 500 ml
ocet 500 ml
Na kořeněný nálev
voda 500 ml
ocet 250 ml
pepř 2 ČL
kuličky
kuličky
hořčičné semínko 2 ČL
Dále na kořenený nálev
mrkev 3 ks
petržel 3 ks
celer 1 ks

Postup

1

Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Maso prosolte a porce uložte na 48 hodin do lednice.

2

Pak je opláchněte.

3

Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu.

4

Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti.

5

Potom připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

6

Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:56
Recept se nachází v č.11/05, str.67
06.07.2007 22:12
Autorka nechť se naučí počítat a myslet. a) odležení 4 dny (to je jen základ - 2 dny sůl, 2 dny ocet) .... pak ale píše - několik dnů v kořeněném láku!!! b) když budou děti u babičky.... a pak je na dálku zaměstnává prosolováním, pak vykošťováním..... Z rádobyvtipnosti je náhle guláš!
29.09.2008 17:59
kdyby sis řádně přečetl recepr, bylo by ti jasné, že děti budou k babičce ovezeny až po přípravě a po několikadenní odležení. Tedy před konzumací :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
26.12.2016 17:26

Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.

29.12.2016 12:44

Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!