Lehká a šťavnatá večeře nejen pro všední den.
Suroviny
rajčata cherry
500
g
olivový olej extra panenský
2
PL
bělomasá ryba
4
filety
po 140 g
ze 2 biocitronů
z 1 citronu
mražený hrášek
500
g
česnek
2
stroužky
pokrájené
bazalka
1
svazek
vývar kuřecí
200
ml
případně zeleninový
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Rajčata dejte na plech s pečicím papírem, potřete trochou oleje, osolte a opepřete, a asi 5 minut pečte. Na plech přidejte rybu, posypte většinou citronové kůry, solí a pepřem, zakapejte trochou oleje. Pečte 8–10 minut, aby se ryba upekla.
2
Zatím povařte hrášek cca 3 minuty v hrnci vařící vody tak tak doměkka. Slijte a v mixéru se zbývajícím olejem, česnekem, bazalkovými stonky, citronovou šťávou a ¾ vývaru zpracujte na husté hrubší pyré. Podle potřeby přilijte vývar, osolte a opepřete.
3
Rajčata a pyré rozdělte na talíře, navrch dejte rybu, ozdobte zbylou citronovou kůrou a lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
Komentáře
skvělé lehké jídlo, pangasius se moc neosvědčil, lepší to bylo s lososem.