Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílá ryba s hráškovým pyré
Bílá ryba s hráškovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílá ryba s hráškovým pyré

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 898 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 117 g
Tuky 28 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a šťavnatá večeře nejen pro všední den.

Suroviny

rajčata cherry 500 g
olivový olej extra panenský 2 PL
bělomasá ryba 4 filety
po 140 g
ze 2 biocitronů
mražený hrášek 500 g
česnek 2 stroužky
pokrájené
bazalka 1 svazek
vývar kuřecí 200 ml
případně zeleninový
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Rajčata dejte na plech s pečicím papírem, potřete trochou oleje, osolte a opepřete, a asi 5 minut pečte. Na plech přidejte rybu, posypte většinou citronové kůry, solí a pepřem, zakapejte trochou oleje. Pečte 8–10 minut, aby se ryba upekla.

 

2

Zatím povařte hrášek cca 3 minuty v hrnci vařící vody tak tak doměkka. Slijte a v mixéru se zbývajícím olejem, česnekem, bazalkovými stonky, citronovou šťávou a ¾ vývaru zpracujte na husté hrubší pyré. Podle potřeby přilijte vývar, osolte a opepřete.

 

3

Rajčata a pyré rozdělte na talíře, navrch dejte rybu, ozdobte zbylou citronovou kůrou a lístky bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Komentáře

31.01.2016 13:22

skvělé lehké jídlo, pangasius se moc neosvědčil, lepší to bylo s lososem.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...