Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou

Listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Užijte si ho ve výborné kombinaci se sýrem feta a kuřecím masem.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
41 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 5 minut
PT20M
Dušení 0:20
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky (nejlépe s kůží)
    • 85 g mraženého listového špenátu
    • 85 g sýra feta, rozdrobeného
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce piniových oříšků
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Uvolněte prstem kůži na prsou z jedné strany. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu. Nechte špenát povolit a vymačkejte z něj co nejvíce vody.

2 Špenát promíchejte se sýrem feta a špetkou pepře. Směsí naplňte připravené kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.

3 V pánvi rozehřejte olej a položte do ní prsa kůží dolů. Opékejte dozlatova, pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opékejte i z druhé strany. Přidejte 6 lžic vody, přiklopte a poduste 15–20 minut doměkka.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář