Náplň z modrého sýra dodá jemnému kuřecímu masu na výraznosti. Další recept na plněná kuřecí prsa už hledat nemusíte!
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte na plechu se lžící olivového oleje a 2 lžičkami soli. Pečte 20–25 minut doměkka, občas obraťte.
Mezitím smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je sýrovou směsí.
V pánvi na středním plameni zahřejte lžíci oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Přendejte ho na talíř a zakryjte alobalem, aby nevychladlo.
Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát či polníček a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.
Kuře podávejte se špenátem či polníčkem, omáčkou z pánve a bramborami.