0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

4.1 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2695 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 242 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň z modrého sýra dodá jemnému kuřecímu masu na výraznosti. Další recept na plněná kuřecí prsa už hledat nemusíte!

Suroviny

brambory 12 ks
na silné plátky
olivový olej 2 PL
sůl mořská 2 ČL
nejlépe vločková
sýr s modrou plísní 80 g
rozdrobeného
ricotta 60 g
nebo žervé
petrželka 2 PL
nasekané hladkolisté
kuřecí prsa 4 plátky
máslo 20 g
studené, nakrájené
víno bílé 125 ml
vývar kuřecí 125 ml
baby špenát 80 g
nebo polníček

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte na plechu se lžící olivového oleje a 2 lžičkami soli. Pečte 20–25 minut doměkka, občas obraťte.

2

Mezitím smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je sýrovou směsí.

3

V pánvi na středním plameni zahřejte lžíci oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Přendejte ho na talíř a zakryjte alobalem, aby nevychladlo.

4

Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát či polníček a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.

5

Kuře podávejte se špenátem či polníčkem, omáčkou z pánve a bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč