Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2695 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 242 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň z modrého sýra dodá jemnému kuřecímu masu na výraznosti. Další recept na plněná kuřecí prsa už hledat nemusíte!

Suroviny

na silné plátky
olivový olej 2 PL
sůl mořská 2 ČL
nejlépe vločková
rozdrobeného
nebo žervé
petrželka 2 PL
nasekané hladkolisté
kuřecí prsa 4 plátky
studené, nakrájené
vývar kuřecí 125 ml
nebo polníček

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte na plechu se lžící olivového oleje a 2 lžičkami soli. Pečte 20–25 minut doměkka, občas obraťte.

2

Mezitím smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je sýrovou směsí.

3

V pánvi na středním plameni zahřejte lžíci oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Přendejte ho na talíř a zakryjte alobalem, aby nevychladlo.

4

Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát či polníček a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.

5

Kuře podávejte se špenátem či polníčkem, omáčkou z pánve a bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...