Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí taštičky se žampiony

Kuřecí taštičky se žampiony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 144 g
Tuky 180 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...

Suroviny

olivový olej 4 PL
žampiony 200 g
drobné, nakrájené na plátky
petrželka hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
listové těsto 380 g
lépe pláty než balíčky
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
pepř

1Osmažte houby.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2Vytvořte taštičky.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby, aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.

3Pečte.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech (nejlíp to jde s obracečkou) a pečte půl hodiny, až se těsto trochu nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.11

Anonym

Právě jsme dojedli.Je to velmi mňam jídlo!opravdu rychlé!Přidala jsem pórek.

Anonym

Vynikající. Ještě lepší, pokud se na maso a žampiony před uzavřením taštičky rozdrobí trochu sýru s modrou plísní (niva).

Anonym

Omlouvám se, zřejmě jsem špatně pochopila recept - to kuřecí maso má být syrové nebo tepelně předem upravené?? Moc děkuji za odpověď!! Verča

Anonym

Verčo, masíčko se dává syrové - nebojte se, že se dostatečně neupeče (dělala jsem již několikrát a všechno v pohodě).

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit