Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...
Suroviny
Postup
Osmažte houby.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Vytvořte taštičky.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby, aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech (nejlíp to jde s obracečkou) a pečte půl hodiny, až se těsto trochu nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 00:00
Apetit 12/04
Anonym
08.05.2008 17:29
mňamka
Anonym
23.07.2008 18:32
Sýr korunuje
Anonym
03.08.2008 19:17
dotaz
Anonym
24.10.2008 15:10
maso