Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí taštičky se žampiony
ZDROJ: kengkreingkrai/Pixabay
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 144 g
Tuky 180 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...

Suroviny

olivový olej 4 PL
drobné, nakrájené na plátky
petrželka hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
lépe pláty než balíčky
bez kůže
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
pepř

Postup

1

Osmažte houby.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Vytvořte taštičky.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby, aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.

3

Pečte.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech (nejlíp to jde s obracečkou) a pečte půl hodiny, až se těsto trochu nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

03.08.2008 19:17
Omlouvám se, zřejmě jsem špatně pochopila recept - to kuřecí maso má být syrové nebo tepelně předem upravené?? Moc děkuji za odpověď!! Verča
24.10.2008 15:10
Verčo, masíčko se dává syrové - nebojte se, že se dostatečně neupeče (dělala jsem již několikrát a všechno v pohodě).
23.07.2008 18:32
Vynikající. Ještě lepší, pokud se na maso a žampiony před uzavřením taštičky rozdrobí trochu sýru s modrou plísní (niva).
08.05.2008 17:29
Právě jsme dojedli.Je to velmi mňam jídlo!opravdu rychlé!Přidala jsem pórek.
31.08.2007 00:00
Recept se nachází v č.12/04, str.11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč