0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí taštičky se žampiony

Kuřecí taštičky se žampiony
ZDROJ: kengkreingkrai/Pixabay
sdílet:

Kuřecí taštičky se žampiony

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 144 g
Tuky 180 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...

Suroviny

olivový olej 4 PL
drobné, nakrájené na plátky
petrželka hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
listové těsto 380 g
lépe pláty než balíčky
bez kůže
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
pepř

Postup

1

Osmažte houby.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Vytvořte taštičky.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby, aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.

3

Pečte.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech (nejlíp to jde s obracečkou) a pečte půl hodiny, až se těsto trochu nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.11

Anonym

Právě jsme dojedli.Je to velmi mňam jídlo!opravdu rychlé!Přidala jsem pórek.

Anonym

Vynikající. Ještě lepší, pokud se na maso a žampiony před uzavřením taštičky rozdrobí trochu sýru s modrou plísní (niva).

Anonym

Omlouvám se, zřejmě jsem špatně pochopila recept - to kuřecí maso má být syrové nebo tepelně předem upravené?? Moc děkuji za odpověď!! Verča

Anonym

Verčo, masíčko se dává syrové - nebojte se, že se dostatečně neupeče (dělala jsem již několikrát a všechno v pohodě).

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč