0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí taštičky se žampiony

Kuřecí taštičky se žampiony
ZDROJ: kengkreingkrai/Pixabay
sdílet:

Kuřecí taštičky se žampiony

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 144 g
Tuky 180 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...

Suroviny

olivový olej 4 PL
žampiony 200 g
drobné, nakrájené na plátky
petrželka hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
listové těsto 380 g
lépe pláty než balíčky
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
pepř

Postup

1

Osmažte houby.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Vytvořte taštičky.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby, aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.

3

Pečte.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech (nejlíp to jde s obracečkou) a pečte půl hodiny, až se těsto trochu nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Právě jsme dojedli.Je to velmi mňam jídlo!opravdu rychlé!Přidala jsem pórek.

Anonym

Vynikající. Ještě lepší, pokud se na maso a žampiony před uzavřením taštičky rozdrobí trochu sýru s modrou plísní (niva).

Anonym

Omlouvám se, zřejmě jsem špatně pochopila recept - to kuřecí maso má být syrové nebo tepelně předem upravené?? Moc děkuji za odpověď!! Verča

Anonym

Verčo, masíčko se dává syrové - nebojte se, že se dostatečně neupeče (dělala jsem již několikrát a všechno v pohodě).

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit