Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14975 kcal
Bílkoviny 589 g
Sacharidy 418 g
Tuky 1204 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve slanině. K tomu čočka se zajímavým dresinkem.

Suroviny

červená řepa 500 g
vyzrálá, oloupaná, nakrájená na klínky
šalotka 12 ks
velká, přepůlená
med 3 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
citronová kůra
z 1 citronu
citronová štáva
z 1 citronu
čočka 350 g
ve varných sáčcích
česnek 1 stroužek
velký, nadrobno
kapary 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
salát 100 g
směs listových salátů
Na kuře
kuřecí prsa 6 ks
kozí sýr 150 g
měkký
petrželka 20 g
nasekaná
sůl
pepř
anglická slanina 18 plátků
prorostlá
1 Předehřejte troubu na 220 stupňů. Řepu a šalotky rozložte na plech, pokapejte medem a lžící oleje, osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte hodinu (po půlhodině alobal stáhněte). Hotovou zeleninu zakapejte polovinou citronové šťávy.

2 Mezitím uvařte čočku, slijte ji a nechte okapat. Udělejte dresink z česneku, kaparů, zbývajícího oleje, citronové šťávy, hořčice, pepře a soli. Na zředění můžete přidat lžíci nebo dvě vody. Dejte stranou.

3 Kuřecí prsa položte na prkénko a z boku každé opatrně nařízněte tak, aby uprostřed vznikla kapsa. Smíchejte citronovou kůru s kozím sýrem, polovinou petrželky, solí a pepřem a naplňte prsa. Každé pak zabalte do tří plátků slaniny a položte na plech. Pečte spolu se zeleninou asi dvacet minut, až je slanina zlatá a maso propečené.

4 Teplou čočku promíchejte ze zbývající petrželkou. Podávejte s pečenou zeleninou, salátovými lístky pokapanými připravenou zálivkou a rozpůlenými kuřecími závitky.

něco navíc: Na loupání červené řepy si raději vezměte rukavice – barví prsty. Kuřecí prsa kupte u řezníka, abyste si mohli vybrat jejich velikost. Do vyšších kousků vám půjde lépe vyříznout kapsa.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...

Obchod Apetit