0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14975 kcal
Bílkoviny 589 g
Sacharidy 418 g
Tuky 1204 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve slanině. K tomu čočka se zajímavým dresinkem.

Suroviny

červená řepa 500 g
vyzrálá, oloupaná, nakrájená na klínky
šalotka 12 ks
velká, přepůlená
med 3 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
citronová kůra
z 1 citronu
citronová štáva
z 1 citronu
čočka 350 g
ve varných sáčcích
česnek 1 stroužek
velký, nadrobno
kapary 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
salát 100 g
směs listových salátů
Na kuře
kuřecí prsa 6 ks
kozí sýr 150 g
měkký
petrželka 20 g
nasekaná
sůl
pepř
anglická slanina 18 plátků
prorostlá

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 stupňů. Řepu a šalotky rozložte na plech, pokapejte medem a lžící oleje, osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte hodinu (po půlhodině alobal stáhněte). Hotovou zeleninu zakapejte polovinou citronové šťávy.

2

Mezitím uvařte čočku, slijte ji a nechte okapat. Udělejte dresink z česneku, kaparů, zbývajícího oleje, citronové šťávy, hořčice, pepře a soli. Na zředění můžete přidat lžíci nebo dvě vody. Dejte stranou.

3

Kuřecí prsa položte na prkénko a z boku každé opatrně nařízněte tak, aby uprostřed vznikla kapsa. Smíchejte citronovou kůru s kozím sýrem, polovinou petrželky, solí a pepřem a naplňte prsa. Každé pak zabalte do tří plátků slaniny a položte na plech. Pečte spolu se zeleninou asi dvacet minut, až je slanina zlatá a maso propečené.

4

Teplou čočku promíchejte ze zbývající petrželkou. Podávejte s pečenou zeleninou, salátovými lístky pokapanými připravenou zálivkou a rozpůlenými kuřecími závitky.

NĚCO NAVÍC:
Na loupání červené řepy si raději vezměte rukavice – barví prsty. Kuřecí prsa kupte u řezníka, abyste si mohli vybrat jejich velikost. Do vyšších kousků vám půjde lépe vyříznout kapsa.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit