Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve slanině. K tomu čočka se zajímavým dresinkem.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 stupňů. Řepu a šalotky rozložte na plech, pokapejte medem a lžící oleje, osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte hodinu (po půlhodině alobal stáhněte). Hotovou zeleninu zakapejte polovinou citronové šťávy.
Mezitím uvařte čočku, slijte ji a nechte okapat. Udělejte dresink z česneku, kaparů, zbývajícího oleje, citronové šťávy, hořčice, pepře a soli. Na zředění můžete přidat lžíci nebo dvě vody. Dejte stranou.
Kuřecí prsa položte na prkénko a z boku každé opatrně nařízněte tak, aby uprostřed vznikla kapsa. Smíchejte citronovou kůru s kozím sýrem, polovinou petrželky, solí a pepřem a naplňte prsa. Každé pak zabalte do tří plátků slaniny a položte na plech. Pečte spolu se zeleninou asi dvacet minut, až je slanina zlatá a maso propečené.
Teplou čočku promíchejte ze zbývající petrželkou. Podávejte s pečenou zeleninou, salátovými lístky pokapanými připravenou zálivkou a rozpůlenými kuřecími závitky.
NĚCO NAVÍC:
Na loupání červené řepy si raději vezměte rukavice – barví prsty. Kuřecí prsa kupte u řezníka, abyste si mohli vybrat jejich velikost. Do vyšších kousků vám půjde lépe vyříznout kapsa.