Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

3.7/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14975 kcal
Bílkoviny 589 g
Sacharidy 418 g
Tuky 1204 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve slanině. K tomu čočka se zajímavým dresinkem.

Suroviny

vyzrálá, oloupaná, nakrájená na klínky
velká, přepůlená
med 3 PL
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
z 1 citronu
čočka 350 g
ve varných sáčcích
česnek 1 stroužek
velký, nadrobno
kapary 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
salát 100 g
směs listových salátů
Na kuře
měkký
petrželka 20 g
nasekaná
sůl
pepř
prorostlá

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 stupňů. Řepu a šalotky rozložte na plech, pokapejte medem a lžící oleje, osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Přikryjte alobalem a pečte hodinu (po půlhodině alobal stáhněte). Hotovou zeleninu zakapejte polovinou citronové šťávy.

2

Mezitím uvařte čočku, slijte ji a nechte okapat. Udělejte dresink z česneku, kaparů, zbývajícího oleje, citronové šťávy, hořčice, pepře a soli. Na zředění můžete přidat lžíci nebo dvě vody. Dejte stranou.

3

Kuřecí prsa položte na prkénko a z boku každé opatrně nařízněte tak, aby uprostřed vznikla kapsa. Smíchejte citronovou kůru s kozím sýrem, polovinou petrželky, solí a pepřem a naplňte prsa. Každé pak zabalte do tří plátků slaniny a položte na plech. Pečte spolu se zeleninou asi dvacet minut, až je slanina zlatá a maso propečené.

4

Teplou čočku promíchejte ze zbývající petrželkou. Podávejte s pečenou zeleninou, salátovými lístky pokapanými připravenou zálivkou a rozpůlenými kuřecími závitky.

NĚCO NAVÍC:
Na loupání červené řepy si raději vezměte rukavice – barví prsty. Kuřecí prsa kupte u řezníka, abyste si mohli vybrat jejich velikost. Do vyšších kousků vám půjde lépe vyříznout kapsa.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...