0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9810 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 203 g
Tuky 858 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Tenkrát jsme použili kuličky.

Suroviny

řízky s kůží
máslo
hoblinky na maso + na smažení a vymazání plechu
cibule 1 ks
jemně nasekaná
strouhanka 2 PL
čerstvá
hroznové víno 18 kuliček
modré, přepůlené, bez jader
pekanové ořechy 12 ks
hrubě nasekané
estragon 2 PL
lístky, nasekané
sůl
pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče
bageta
k podávání
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Maso podélně nařízněte, abyste ho mohli rozevřít jako knihu, a ještě ho trochu naklepejte.

3

Máslo rozehřejte v pánvi, přihoďte cibuli a opékejte tři minuty.

4

Když změkne, přidejte strouhanku, kuličky vína, pekanové ořechy a estragon; krátce osmahněte a dochuťte solí i pepřem.

5

Nádivkou naplňte masa, přes řez přetáhněte kůži, případně spíchněte párátkem.

6

Pak maso opatrně poskládejte do máslem vymazaného pekáčku a na každý kousek položte pár hoblinek másla.

7

Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Krátce před vytažením z trouby posypte pomerančovou kůrou.

Podávejte s bagetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč