Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Tenkrát jsme použili kuličky.
Suroviny
VIDEORECEPT:
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Maso podélně nařízněte, abyste ho mohli rozevřít jako knihu, a ještě ho trochu naklepejte.
Máslo rozehřejte v pánvi, přihoďte cibuli a opékejte tři minuty.
Když změkne, přidejte strouhanku, kuličky vína, pekanové ořechy a estragon; krátce osmahněte a dochuťte solí i pepřem.
Nádivkou naplňte masa, přes řez přetáhněte kůži, případně spíchněte párátkem.
Pak maso opatrně poskládejte do máslem vymazaného pekáčku a na každý kousek položte pár hoblinek másla.
Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Krátce před vytažením z trouby posypte pomerančovou kůrou.
Podávejte s bagetou.