Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9810 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 203 g
Tuky 858 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Tenkrát jsme použili kuličky.

Suroviny

řízky s kůží
hoblinky na maso + na smažení a vymazání plechu
jemně nasekaná
strouhanka 2 PL
čerstvá
hroznové víno 18 kuliček
modré, přepůlené, bez jader
pekanové ořechy 12 ks
hrubě nasekané
estragon 2 PL
lístky, nasekané
sůl
z jednoho biopomeranče
bageta
k podávání
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Maso podélně nařízněte, abyste ho mohli rozevřít jako knihu, a ještě ho trochu naklepejte.

3

Máslo rozehřejte v pánvi, přihoďte cibuli a opékejte tři minuty.

4

Když změkne, přidejte strouhanku, kuličky vína, pekanové ořechy a estragon; krátce osmahněte a dochuťte solí i pepřem.

5

Nádivkou naplňte masa, přes řez přetáhněte kůži, případně spíchněte párátkem.

6

Pak maso opatrně poskládejte do máslem vymazaného pekáčku a na každý kousek položte pár hoblinek másla.

7

Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Krátce před vytažením z trouby posypte pomerančovou kůrou.

Podávejte s bagetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...