0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9810 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 203 g
Tuky 858 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Tenkrát jsme použili kuličky.

Suroviny

kuřecí prsa 6 ks
řízky s kůží
máslo
hoblinky na maso + na smažení a vymazání plechu
cibule 1 ks
jemně nasekaná
strouhanka 2 PL
čerstvá
hroznové víno 18 kuliček
modré, přepůlené, bez jader
pekanové ořechy 12 ks
hrubě nasekané
estragon 2 PL
lístky, nasekané
sůl
pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče
bageta
k podávání
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Maso podélně nařízněte, abyste ho mohli rozevřít jako knihu, a ještě ho trochu naklepejte.

3

Máslo rozehřejte v pánvi, přihoďte cibuli a opékejte tři minuty.

4

Když změkne, přidejte strouhanku, kuličky vína, pekanové ořechy a estragon; krátce osmahněte a dochuťte solí i pepřem.

5

Nádivkou naplňte masa, přes řez přetáhněte kůži, případně spíchněte párátkem.

6

Pak maso opatrně poskládejte do máslem vymazaného pekáčku a na každý kousek položte pár hoblinek másla.

7

Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Krátce před vytažením z trouby posypte pomerančovou kůrou.

Podávejte s bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit