Listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Užijte si ho ve výborné kombinaci se sýrem feta a kuřecím masem.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
nejlépe s kůží
sýr feta
85
g
rozdrobený
olivový olej
2
PL
piniové oříšky
2
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Uvolněte prstem kůži na prsou z jedné strany. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu. Nechte špenát povolit a vymačkejte z něj co nejvíce vody.
2
Špenát promíchejte se sýrem feta a špetkou pepře. Směsí naplňte připravené kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.
3
V pánvi rozehřejte olej a položte do ní prsa kůží dolů. Opékejte dozlatova, pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opékejte i z druhé strany. Přidejte 6 lžic vody, přiklopte a poduste 15–20 minut doměkka.