Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou
Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou

4.1/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 7 g
Tuky 65 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Užijte si ho ve výborné kombinaci se sýrem feta a kuřecím masem.

Související recepty

Suroviny

nejlépe s kůží
rozdrobený
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Uvolněte prstem kůži na prsou z jedné strany. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu. Nechte špenát povolit a vymačkejte z něj co nejvíce vody.

2

Špenát promíchejte se sýrem feta a špetkou pepře. Směsí naplňte připravené kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.

3

V pánvi rozehřejte olej a položte do ní prsa kůží dolů. Opékejte dozlatova, pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opékejte i z druhé strany. Přidejte 6 lžic vody, přiklopte a poduste 15–20 minut doměkka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...