Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázvorky

Citron a zázvor si spolu rozumí nejen v čaji, ale také v cukroví, kterému dodají ten správný říz.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
96 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Chlazení: přes nocPečení: 10-15 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 150 g krupicového cukru
    • 1 vejce + 1 žloutek
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • 5 g mletého zázvoru
    • 150 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku

Příprava jídla

1 Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek; zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a propracujte na těsto.

2 Na pomoučněném válu vyválejte asi 3 mm silný plát. Vykrajujte různé tvary, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte přes noc v chladu. Poté pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké těsto vám podle tohoto receptu vyšlo? Mě nic z čeho by se dalo cokoliv vyválet. Musela jsem pořád přidávat mouku... Pak jsem koukala na jiné recepty, tam mají uplně jiný poměr vajec ku mouce(cukru).
Obrazek uzivatele
Dobrý den, cukroví nám vyšlo, jak vidíte na obrázku. Každá mouka má jinou nasákavost. Pečení je zkrátka odlišné.
Obrazek uzivatele
Mě vyšlo těsto asi jako Veronice - nic co by se dalo vyválet, kašovitě lepivá hmota k vzteku...
Nicméně si nikdy recepty neupravuji a to ani přidáváním mouky i když se to nabízí. Ve všech činnostech (vaření, šití či cokoliv) se držím hesla - nejde ti to, dej to k ledu...
A tak jsem hmotu vyďoubala (protože to ani vyklopit nešlo) na fólii, zabalila a dala asi na hodinku do ledničky.

Po té, co jsem jej vychladlé vyndala se krásně rozválelo a vykrájelo :)

Takže nezoufejte z prvního pocitu beznaděje a... dejte to k ledu :D
Obrazek uzivatele
Dobrý den, tak já se musím přidat, i mně vyšla spíš kaše, k těstu to mělo značně daleko. Chápu, že každá mouka má jinou nasákavost, ale neumím si představit, že by rozdíl mohl být až tak velký. Přidala jsem poměrně hodně, pak dala těsto vychladit, ale i tak značně lepilo (byť jsem se ho snažila vyválet mezi dvěma pečícími papíry) a musela jsem přidat ještě další mouku. Teď čekají zázvorky na upečení, tak jsem zvědavá, jaký tedy bude výsledek.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, zázvorky jsou hned měkké nebo se musí nechat změknout?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Jahodová, zázvorky určitě doporučujeme upéct s předstihem.

Mějte se krásně, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Již po druhé jsem dělala zazvorky dle tohoto receptu a vždy se krásně povedly. Je třeba postupovat přesně dle receptu a není problém. Jsou výborné!

Přidat komentář