Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak kupovat či skladovat zázvor?

zazvor
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Surovina nezbytná pro asijské vaření musí být čerstvá a důkladně očištěná.

Nákup

Zázvor je k dostání prakticky v kterémkoli supermarketu či u vietnamských zelinářů. Kupujte pouze takové oddenky, které jsou od pohledu čerstvé, na omak pevné, nejsou seschlé, a hlavně nejeví známky plesnivění.

Loupání

Při loupání nožem se ztrácí zbytečně mnoho zázvoru. Pokud je opravdu pěkný, stačí ho jen důkladně vydrhnout. V opačném případě ho neloupejte nožem, ale oškrabte hranou lžičky. Zázvor, který se chystáte strouhat, neloupejte.

Skladování

Oddenek zázvoru vydrží, zabalený v papírové utěrce a plastovém sáčku, aby nevysychal, v chladničce až tři týdny. Zmrazený v plastovém sáčku vám bude k dispozici i dva měsíce; ze zmrzlého oddenku oddělte potřebný kousek a zbytek vraťte do mrazáku.

Další nápady a tipy, jak zpracovávat exotické suroviny, najdete v časopise Apetit speciál Kuchyně Asie.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...