Holandská omáčka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Holandská omáčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

100 g másla, 1 šalotka, 100 ml bílého suchého vína, 3 lžíce bílého vinného octa, 2 žloutky, sůl, čerstvě mletý pepř, 80 g gorgonzoly, 1 lžíce smetany ke šlehání.
Lehce rozehřejeme máslo, oloupanou šalotku nakrájíme na jemné kostičky, vložíme ji do malé nádobky s vínem a octem. Vaříme, až se tekutina ze dvou třetin odpaří. Do nerezové mísy dáme žloutky. Osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až vznikne krém. Opařený vývar se šalotkou procedíme přes síto. Postupně ho přidáváme ke žloutkům a šleháme do zhoustnutí. Šleháme a po kapkách přiléváme tekuté máslo. Přimícháme sekaný kopr.
Autor: snowbik

Obchod Apetit