Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Holandská omáčka

Holandská omáčka

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3522 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 110 g
Tuky 310 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pepř bílý ½
kuličky
máslo 250 g
i solené
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
nejlépe čerstvý
sůl

Postup

1

Žloutky do nádoby robota, sůl, prošlehat krátce

2

Rozdrtit pepř, máslo pomalu rozehřát v kastrůlku, v jiném svařit ocet se 3 lž.vody, pepřem, bobk.listem - za pár minut tak dvě lžíce aromatizované octové redukce, nevyvařit úplně!! přidat lž.horké vody, přes sítko do džbánku, máslo zatím pění, odstavit, odstranit pěnu

3

Oboje má být teplé, zapnout robot, přilévat víkem ocet, zvolna po kapkách hned máslo, ke konci zrychlit, ve finále až zhoustne

4

Zatepla ochutnat, dochutit solí, pepřem, citr.šťávou, do nahřáté servírovací misky, hned podávat či přikrýt chvilku folií (asi 20 minut)

Autor: jenzy