Holandská omáčka

Holandská omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut Snadné

Suroviny

žloutek 3 ks
pepř bílý 0.5
kuličky
máslo 250 g
i solené
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
bobkový list 1 ks
nejlépe čerstvý
citronová štáva 0.5
sůl

Postup

1

Žloutky do nádoby robota, sůl, prošlehat krátce

2

Rozdrtit pepř, máslo pomalu rozehřát v kastrůlku, v jiném svařit ocet se 3 lž.vody, pepřem, bobk.listem - za pár minut tak dvě lžíce aromatizované octové redukce, nevyvařit úplně!! přidat lž.horké vody, přes sítko do džbánku, máslo zatím pění, odstavit, odstranit pěnu

3

Oboje má být teplé, zapnout robot, přilévat víkem ocet, zvolna po kapkách hned máslo, ke konci zrychlit, ve finále až zhoustne

4

Zatepla ochutnat, dochutit solí, pepřem, citr.šťávou, do nahřáté servírovací misky, hned podávat či přikrýt chvilku folií (asi 20 minut)

Autor: jenzy

Obchod Apetit