
Uživatelský
recept
recept
Holandská omáčka
Popis receptu:
A
Autor: Jan Sládek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
100 g másla, 1 šalotka, 100 ml bílého suchého vína, 3 lžíce bílého vinného octa, 2 žloutky, sůl, čerstvě mletý pepř, 80 g gorgonzoly, 1 lžíce smetany ke šlehání.
Příprava jídla
Lehce rozehřejeme máslo, oloupanou šalotku nakrájíme na jemné kostičky, vložíme ji do malé nádobky s vínem a octem. Vaříme, až se tekutina ze dvou třetin odpaří. Do nerezové mísy dáme žloutky. Osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až vznikne krém. Opařený vývar se šalotkou procedíme přes síto. Postupně ho přidáváme ke žloutkům a šleháme do zhoustnutí. Šleháme a po kapkách přiléváme tekuté máslo. Přimícháme sekaný kopr.
Přidat komentář