Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční čatní
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vánoční čatní

4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na 5 malých skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3044 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 636 g
Tuky 29 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní ovocné čatní se skvěle hodí k sýrům i uzeninám. Chuť se bude lehce měnit podle toho, jak bude čatní stárnout, proto ho neotvírejte dříve než po týdnu od uvaření. Chutě se prohloubí a zjemní. Čatní bude výborné nejen k obloženým mísám, ale třeba i do baget a sendvičů.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená
červená, bez semínek, nadrobno
sušené brusinky 75 g
bez pecek, nahrubo
jablko 250 g
zhruba 1 větší jablko – oloupané, bez jadřinců, nakrájené
badyán 2 hvězdičky
skořice 1 svitek
hořčičné semínko 1 PL
žlutá
vinný ocet červený 400 ml
třtinový cukr muscovado světlý 250 g
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná

Postup

1

V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm šalotky a chilli papričky dosklovita. Vmíchejte zbylé suroviny kromě pomerančové kůry a šťávy a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte směs zhruba hodinu jen mírně probublávat. Směs by měla pěkně zhoustnout.

2

Vmíchejte pomerančovou šťávu i kůru a horkou směs plňte do sklenic. Zavřete, otočte dnem vzhůru a počkejte, až sklenice vychladnou. Směs nechte alespoň týden uležet, než ji darujete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...