Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Restované hovězí v asijské pivní omáčce

Restované hovězí v omáčce z černého piva je přesně to jídlo, které nelze nazvat jinak než comfort food. Zapomeňte na hůlky a vezměte do ruky lžíci, jen tak nepřijde ani kapka téhle skvělé omáčky nazmar!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Vaření 3:00
Maso Asijská

Ingredience

    • 400 g hovězího předního masa, nakrájeného na kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
    • 2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
    • 1 velká sladká červená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • 2–3 lžíce rostlinného oleje
    • 2 střední červené cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 větvička čerstvého zeleného pepře (viz Tipy a triky)
    • 150 ml světlé sójové omáčky
    • 100 ml tmavé sójové omáčky
    • 200 ml ústřicové omáčky
    • 150 ml černého piva (v TamarindTree používají pivo z pivovaru od Vacků)
    • 300 ml silného nesoleného hovězího vývaru
    • 2 lžíce krupicového cukru

    K PODÁVÁNÍ

    • vařená jasmínová rýže
    • čerstvý koriandr
    • thajská bazalka
    • 1 zelíčko pak čoi, spařené a podélně rozkrojené na osminky
    • smažená cibulka
    • cukrové lusky, spařené a překrájené na větší kousky

     

Příprava jídla

1 Maso osolte a opepřete. Česnek, zázvor a chilli papričku orestujte na oleji, přidejte cibuli, čerstvý pepř, maso a restujte, aby se maso zatáhlo. Poté přilijte všechny tekutiny (obě sójové omáčky, ústřicovou omáčku, pivo a vývar), přidejte cukr a za průběžného míchání při nízké teplotě zakryté duste, dokud maso úplně nezměkne. Bude to trvat asi 2–3 hodiny podle konkrétního masa.

2 Podávejte s jasmínovou rýží, zdobené koriandrem, thajskou bazalkou, kouskem spařeného pak čoi, smaženou cibulkou a cukrovým hráškem. 

NĚCO NAVÍC
Podle použitých surovin se může stát, že omáčka bude hodně slaná. Určitě k její přípravě použijte nesolený vývar. Pokud recept zkoušíte poprvé, radíme omáčku předem otestovat. Smíchejte nejdříve všechny tekutiny a cukr, nechte rozpustit, ochutnejte, a pokud je pro vás výsledná omáčka přehnaně slaná, nařeďte ji dalším vývarem nebo vodou, a teprve když jste s chutí spokojeni, odměřte 600 ml a ty použijte k podlití masa. Při ředění se řiďte citem: omáčka by měla být slanější, protože ji budete míchat s dalšími surovinami, ale rozhodně pro vás musí být poživatelná.

TIPY & TRIKY
Čerstvý zelený pepř
při nákupu hledejte mezi balenou chlazenou zeleninou, mají ho obchody s asijskými potravinami a samozřejmě jej seženete ve vietnamské tržnici Sapa. Náhradou může být zelený nakládaný pepř, který koupíte běžně v supermarketech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nasi goreng

Kuřecí polévka s knedlíčky

Kantonský koláč

REKLAMA

Přidat komentář