Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Restované hovězí v asijské pivní omáčce

Restované hovězí v asijské pivní omáčce

2.3/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 180 g
Tuky 69 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Restované hovězí v omáčce z černého piva je přesně to jídlo, které nelze nazvat jinak než comfort food. Zapomeňte na hůlky a vezměte do ruky lžíci, jen tak nepřijde ani kapka téhle skvělé omáčky nazmar!

Suroviny

přední, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 PL
nadrobno
nadrobno
rostlinný olej 2 PL
střední, nadrobno
pepř barevný 1
čerstvý (viz Tipy a triky)
sójová omáčka světlá 150 ml
sójová omáčka tmavá 100 ml
ústřicová omáčka 200 ml
vývar hovězí 300 ml
silný, nesolený
K podávání
rýže jasmínová
vařená
koriandr čerstvý
čerstvý
bazalka
thajská
pak čoi 1 ks
špařené, podélně rozkrojené na osminky
hrášek cukrový
spařené, překrájené na větší kousky

Postup

1

Maso osolte a opepřete. Česnek, zázvor a chilli papričku orestujte na oleji, přidejte cibuli, čerstvý pepř, maso a restujte, aby se maso zatáhlo. Poté přilijte všechny tekutiny (obě sójové omáčky, ústřicovou omáčku, pivo a vývar), přidejte cukr a za průběžného míchání při nízké teplotě zakryté duste, dokud maso úplně nezměkne. Bude to trvat asi 2–3 hodiny podle konkrétního masa.

2

Podávejte s jasmínovou rýží, zdobené koriandrem, thajskou bazalkou, kouskem spařeného pak čoi, smaženou cibulkou a cukrovým hráškem.

NĚCO NAVÍC
Podle použitých surovin se může stát, že omáčka bude hodně slaná. Určitě k její přípravě použijte nesolený vývar. Pokud recept zkoušíte poprvé, radíme omáčku předem otestovat. Smíchejte nejdříve všechny tekutiny a cukr, nechte rozpustit, ochutnejte, a pokud je pro vás výsledná omáčka přehnaně slaná, nařeďte ji dalším vývarem nebo vodou, a teprve když jste s chutí spokojeni, odměřte 600 ml a ty použijte k podlití masa. Při ředění se řiďte citem: omáčka by měla být slanější, protože ji budete míchat s dalšími surovinami, ale rozhodně pro vás musí být poživatelná.

TIPY & TRIKY
Čerstvý zelený pepř
při nákupu hledejte mezi balenou chlazenou zeleninou, mají ho obchody s asijskými potravinami a samozřejmě jej seženete ve vietnamské tržnici Sapa. Náhradou může být zelený nakládaný pepř, který koupíte běžně v supermarketech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...