Za mlhavých dnů lapáme po každém slunečním paprsku a během dlouhých večerů nám přijdou vhod konejšivě sytá jídla. Když k jejich přípravě přizvete dýně, dodáte jim lahodnou chuť a prosluněné odstíny oranžové. Zkuste ji přidat do třeba kari, podzimní kabátek mu bude nesmírně slušet.
Suroviny
Postup
Ve vhodném přístroji rozsekejte česnek, zázvor, kurkumu, mletý koriandr, římský kmín, chilli papričky a polovinu cibule na hrubou pastu (kari pastu). Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje na silném ohni. Maso osolte a opepřete a za stálého míchání ho ve dvou dávkách opečte dohněda. Odkládejte na talíř.
Zmírněte oheň na střední, do rendlíku vlijte zbývající lžíci oleje, vsypte zbylou cibuli a opékejte doměkka, 3–4 minuty, často míchejte. Pak přidejte kari pastu a za stálého míchání ji nechte 2 minuty rozvonět. Do rendlíku vraťte maso, vlijte rajčata a vývar. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste zhruba 2 hodiny, aby maso změklo. Podle potřeby můžete přilít další vývar. Vsypte dýni. Zvolna duste, přiklopené nejméně 15 minut, aby dýně změkla. Vsypte cuketu a vmíchejte kokosové mléko, vařte ještě 5 minut. Přidejte špenát, podle chuti dosolte
a dopepřete. Podávejte s rýží, ozdobené koriandrem.