Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňovo-hovězí kari
Dýňovo-hovězí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňovo-hovězí kari

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1930 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 150 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za mlhavých dnů lapáme po každém slunečním paprsku a během dlouhých večerů nám přijdou vhod konejšivě sytá jídla. Když k jejich přípravě přizvete dýně, dodáte jim lahodnou chuť a prosluněné odstíny oranžové. Zkuste ji přidat do třeba kari, podzimní kabátek mu bude nesmírně slušet.

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 3 ČL
nastrouhaný
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
červené, nasekané
nakrájené nadrobno
olivový olej 2 PL
kližka 500 g
hovězí, očištěná, nakrájená na 3cm kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 250 ml
dýně 400 g
očištěná (my jsme použili muškátovou), nakrájená nahrubo
nakrájená na kolečka
nebo podle chuti
rýže vařená
jasmínová, k podávání
koriandr čerstvý
k podávání

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozsekejte česnek, zázvor, kurkumu, mletý koriandr, římský kmín, chilli papričky a polovinu cibule na hrubou pastu (kari pastu). Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje na silném ohni. Maso osolte a opepřete a za stálého míchání ho ve dvou dávkách opečte dohněda. Odkládejte na talíř.

2

Zmírněte oheň na střední, do rendlíku vlijte zbývající lžíci oleje, vsypte zbylou cibuli a opékejte doměkka, 3–4 minuty, často míchejte. Pak přidejte kari pastu a za stálého míchání ji nechte 2 minuty rozvonět. Do rendlíku vraťte maso, vlijte rajčata a vývar. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste zhruba 2 hodiny, aby maso změklo. Podle potřeby můžete přilít další vývar. Vsypte dýni. Zvolna duste, přiklopené nejméně 15 minut, aby dýně změkla. Vsypte cuketu a vmíchejte kokosové mléko, vařte ještě 5 minut. Přidejte špenát, podle chuti dosolte
a dopepřete. Podávejte s rýží, ozdobené koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč