Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprovka s pošírovaným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1886 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 32 g
Tuky 168 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Koprovka je naše nejoblíbenější bezmasé jídlo. Mouky dávám do jíšky málo, protože nemám ráda husté omáčky. Koprovka je tak nejen lepší, ale i líp stravitelná,“ radí Jana Křivánková, žena Dalibora Křivánka. 

Náš tip: Připravte si například i koprovou omáčku podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

kopr 1 svazek
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
ocet
na dochucení + na vejce
na dochucení
vejce 4 ks
k podávání

Postup

1

Z kopru oberte lístky, ale stonky si ponechte. Lístky a stonky nakrájejte nadrobno. Na másle opékejte cibuli a stonky kopru asi 5 minut, až cibule změkne.

2

Zaprašte moukou a míchejte asi 1–2 minuty, až jíška začne pěnit a zesvětlá.

3

Zalijte asi 0,5 litrem studené vody, rozšlehejte metličkou a vařte za občasného míchání 15 minut nebo do zhoustnutí.

4

Zjemněte smetanou (dávám ji vždy dřív než ocet, aby se nesrazila) a vařte ještě minutu. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem podle toho, jak to máte rádi.

5

Vařte ještě asi 5 minut a nakonec vmíchejte nasekané koprové lístky. Ihned vypněte, aby kopr zůstal zelený.

6

Na pošírovaná vejce dejte do hrnce cca 2 litry vody, 4 lžíce octa, osolte a přiveďte zprudka k varu. Rychle zamíchejte vodu vařečkou a vytvořte tak vír.

7

Do jeho středu opatrně vyklepněte jedno vejce. (Nepouštějte ho do vody z výšky, aby se nerozlil žloutek.) Ztlumte a vařte 3 minuty – bílek by se měl zatáhnout a zpevnit kolem ještě tekutého žloutku.

8

Opatrně vejce vyjměte děrovanou naběračkou a postup zopakujte se zbývajícími vejci.

9

Podávejte s připravenou omáčkou a vařenými bramborami. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč