0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kaparová omáčka

Kaparová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kaparová omáčka

3.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 781 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 91 g
Tuky 26 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K pečenému masu jako dělaná omáčka s vinným octem, citronovou šťávou a kapary.

Suroviny

máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 30 g
vývar hovězí 800 ml
zchladlý, lze nahradit zeleninovým
citronová šťáva 1 ČL
cukr 2 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
kapary 2 PL
propláchnuté

1 Do hrnce dejte 20 g másla a 30 g hladké mouky a připravte zlatavou jíšku. Postupně za stálého míchání ji zalijte 800 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru.

2 30 minut povařte, pak osolte, přidejte lžičku citronové šťávy, 2 lžičky cukru a lžíci bílého vinného octa. Mezitím v troše vody a pod pokličkou povařte 2 lžíce propláchnutých kaparů; stačí deset minut.

3 Omáčku přeceďte, přidejte do ní kapary i s vodou, ve které se vařily, a prohřejte.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč