K pečenému masu jako dělaná omáčka s vinným octem, citronovou šťávou a kapary.
Suroviny
máslo
20
g
mouka pšeničná hladká
30
g
vývar hovězí
800
ml
zchladlý, lze nahradit zeleninovým
citronová šťáva
1
ČL
cukr
2
ČL
vinný ocet bílý
1
PL
kapary
2
PL
propláchnuté
1 Do hrnce dejte 20 g másla a 30 g hladké mouky a připravte zlatavou jíšku. Postupně za stálého míchání ji zalijte 800 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru.
2 30 minut povařte, pak osolte, přidejte lžičku citronové šťávy, 2 lžičky cukru a lžíci bílého vinného octa. Mezitím v troše vody a pod pokličkou povařte 2 lžíce propláchnutých kaparů; stačí deset minut.
3 Omáčku přeceďte, přidejte do ní kapary i s vodou, ve které se vařily, a prohřejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x klasická omáčka(10 receptů)