Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaparová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 781 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 91 g
Tuky 26 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaparová omáčka s vinným octem, citronovou šťávou a kapary je k pečenému masu jako dělaná! Jednoduchá bílá omáčka jen z pár surovin...

Související recepty

Suroviny

vývar hovězí 800 ml
zchladlý, lze nahradit zeleninovým
cukr 2 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
kapary 2 PL
propláchnuté

Postup

1

Do hrnce dejte 20 g másla a 30 g hladké mouky a připravte zlatavou jíšku. Postupně za stálého míchání ji zalijte 800 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru.

2

30 minut povařte, pak osolte, přidejte lžičku citronové šťávy, 2 lžičky cukru a lžíci bílého vinného octa. Mezitím v troše vody a pod pokličkou povařte 2 lžíce propláchnutých kaparů; stačí deset minut.

3

Omáčku přeceďte, přidejte do ní kapary i s vodou, ve které se vařily, a prohřejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín