0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatové sugo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 51
Do hodiny Velmi snadné na 12 pizz

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 89 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepostradatelná základní omáčka na pizzu.

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená 3 konzervy
á 400 g
cibule 3 ks
velká, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano
sušené
krupicový cukr 2 ČL
vinný ocet červený 1 PL

Postup

1

V menším kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka; trvá to asi 3 minuty.

2

Vhoďte česnek a krátce prohřejte. Nesmí zhnědnout, zhořkl by.

3

Vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit.

4

Pak omáčku rozmixujte, protřete sítem, osolte, opepřete, dochuťte cukrem a octem a nechte svařit do hustší omáčky, která se bude dobře roztírat na pizzu.

Související články

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?
  • Suroviny

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?

Rajčata patří mezi ingredience, které mají v naší kuchyni po desetiletí své nezastupitelné místo. Na trhu existují stovky rajčatových odrůd lišící se tvarem, barvou i chutí. Seznamte se s těmi nejzajímavějšími a překvapte své nejbližší...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit