Nepostradatelná základní omáčka na pizzu.
Suroviny
olivový olej
3
PL
česnek
4
stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená
3
konzervy
á 400 g
cibule
3
ks
velká, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano
sušené
krupicový cukr
2
ČL
vinný ocet červený
1
PL
Postup
1
V menším kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka; trvá to asi 3 minuty.
2
Vhoďte česnek a krátce prohřejte. Nesmí zhnědnout, zhořkl by.
3
Vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit.
4
Pak omáčku rozmixujte, protřete sítem, osolte, opepřete, dochuťte cukrem a octem a nechte svařit do hustší omáčky, která se bude dobře roztírat na pizzu.