Nepostradatelné rajčatové sugo na pizzu. Je velmi jednoduché a z minima surovin vykouzlíte senzační domácí rajčatovou omáčku, která se stane vaším nepostradatelným parťákem pro přípravu italských specialit. Od teď už bude vaše domácí pizza lepší než kdy dřív.
Suroviny
olivový olej
3
PL
česnek
4
stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená
3
konzervy
á 400 g
cibule
3
ks
velká, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano
sušené
krupicový cukr
2
ČL
vinný ocet červený
1
PL
Postup
1
V menším kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka; trvá to asi 3 minuty.
2
Vhoďte česnek a krátce prohřejte. Nesmí zhnědnout, zhořkl by.
3
Vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit.
4
Pak omáčku rozmixujte, propasírujte přes síto, osolte, opepřete, dochuťte cukrem a octem a nechte svařit do hustší omáčky, která se bude dobře roztírat na pizzu.