Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žampiony exoticky naložené

Jsou skvělou chuťovkou a báječně oživí polévky i omáčky. Směs ochucovadel a koření k nakládání je poměrně netradiční a díky citronele v ní zaznívají orientální tóny.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2-3 sklenice
Doba přípravy: Do 20 minut
Rozležení nálevu: přes noc
PT8M
Vaření 0:08
Asijská

Ingredience

    • 250 ml estragonového nebo jablečného octa svařeného ve 3/4 l vody
    • 1 lžičku jalovčinek (bobule jalovce), nadrcených
    • 1 lžičku kuliček černého pepře, nadrcených
    • 1 lžičku hořčičného semínka (nabízí například Kotányi)
    • 4 snítky čerstvého tymiánu a 2 lžičky soli.
    • 1 kg očištěných žampionů
    • bobkový list (10 ks)
    • 2 malé cibulky, nakrájené na kroužky
    • kousek čerstvého zázvoru a citronové trávy (citronela).
    • 1/4 l olivového oleje

Příprava jídla

Do nálevu z 250 ml estragonového nebo jablečného octa, svařeného ve 3/4 l vody, přidejte 1 lžičku jalovčinek (bobule jalovce), nadrcených, 1 lžičku kuliček černého pepře, nadrcených, 1 lžičku hořčičného semínka (nabízí například Kotányi), 4 snítky čerstvého tymiánu a 2 lžičky soli a pět minut povařte. Vsypte 1 kg očištěných žampionů, pokud možno stejně velkých, a minutu je povařte. Po vychladnutí přikryjte poklicí a dejte přes noc do chladničky. Nálev slijte. Houby plňte spolu s bobkovým listem (10 ks)

a 2 malými cibulkami, nakrájenými na kroužky, do sklenic. Pěchujte jen zlehka. Nahoru položte bobkový list – napomáhá konzervaci. Pro zajímavější chuť můžete k houbám přidat i najemno nakrájený kousek čerstvého zázvoru a citronové trávy (citronela). Do každé sklenice nalijte zhruba 1/4 l olivového oleje, uzavřete a uložte do chladu. Takto naložené houby vydrží i několik týdnů. Než sklenici otevřete, nechte ji dojít pokojové teploty. Pokud všechno hned nespotřebujete, dolijte houby olejem tak, aby byly ponořené. Jejich pikantní chuť vynikne – kromě chuťovek – i v polévkách či omáčkách.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Palačinky s liškami

Houby po asijsku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.42

Přidat komentář