0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštičky se sýrem cottage a žampiony nebo se špenátem

Taštičky se sýrem cottage a žampiony nebo se špenátem

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3448 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 173 g
Tuky 254 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je důkazem, že sýr cottage chutná skvěle i tepelně upravený. A žampiony (případně špenát) jeho přednosti jen a jen podtrhnou…

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
máslo 150 g
studené
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sezamová semínka 1 PL
sůl 1 ČL
Na žampionovou náplň
cottage 150 g
žampiony 6 ks
máslo 50 g
pažitka
nasekaná
sůl
na dochucení
petržel
nasekaná
pepř
na dochucení
Na špenátovou náplň
cottage 150 g
špenát 150 g
česnek 1 stroužek
máslo 50 g
smetana 2 PL
Na dochucení
sůl
pepř

Postup

1

Mouku a sůl nasypte do misky, přikrájejte máslo a pomocí prstů ryhle rozemněte na drobenku. Přidávejte šest až osm lžic vody a zpracovávejte na těsto; čím jsou máslo a voda studenější, tím lépe to jde. Pak dejte těsto na dvacet minut odpočinout do lednice.

2

Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a poduste je na másle s bylinkami, podle chuti osolte a opepřete. Nechte vychladnout. (Na špenátovou variantu osmahněte česnek, přidejte k němu špenát, krátce poduste, vlijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.)

3

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválejte plát těsta silný asi tři milimetry. Vy­krajovátkem o průměru 7,5 cm nebo skleničkou vykrájejte kolečka. Na střed každého dávejte lžičkou sýr a buď špenát, nebo žampiony. Přehněte a okraje ­pevně přimáčkněte vidličkou.

4

Potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovým semínkem. Pečte patnáct až dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Náplně byly ok, ale těsto chuťově nic moooc!!! Lepší je ho nahradit např. těstem listovým.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit