Tenhle recept je důkazem, že sýr cottage chutná skvěle i tepelně upravený. A žampiony (případně špenát) jeho přednosti jen a jen podtrhnou…
Suroviny
Postup
Mouku a sůl nasypte do misky, přikrájejte máslo a pomocí prstů ryhle rozemněte na drobenku. Přidávejte šest až osm lžic vody a zpracovávejte na těsto; čím jsou máslo a voda studenější, tím lépe to jde. Pak dejte těsto na dvacet minut odpočinout do lednice.
Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a poduste je na másle s bylinkami, podle chuti osolte a opepřete. Nechte vychladnout. (Na špenátovou variantu osmahněte česnek, přidejte k němu špenát, krátce poduste, vlijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.)
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválejte plát těsta silný asi tři milimetry. Vykrajovátkem o průměru 7,5 cm nebo skleničkou vykrájejte kolečka. Na střed každého dávejte lžičkou sýr a buď špenát, nebo žampiony. Přehněte a okraje pevně přimáčkněte vidličkou.
Potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovým semínkem. Pečte patnáct až dvacet minut.
Komentáře