Palačinky naslano jsou stejně skvělé a variabilní jako ty sladké. Špenát dodá palačinkovému těstu neodolatelnou zelenou barvu, která přímo volá po svěží jarní náplni. My jsme sáhli po májové brynze doplněné opékanými žampiony a čerstvými bylinkami.
Suroviny
Postup
Vložte do nádoby stolního mixéru špenát, vsypte mouku, sůl, pepř, rozklepněte do nádoby vejce a zalijte mlékem. Rozmixujte dohladka na palačinkové těstíčko.
Pánev s těžkým dnem rozpalte a vytřete troškou oleje. Vlijte vždy trochu těsta a opékejte postupně palačinky. Hotové uchovejte v teple.
Rozehřejte na pánvi 2 lžíce oleje a opékejte na něm postupně plátky žampionů, každou dávku posypte troškou lístků tymiánu a podrceným česnekem, aby byly hezky opečené, ale ne podušené.
Brynzu rozmíchejte se zakysanou smetanou. Směsí natřete palačinky. Vložte do každé palačinky dávku žampionů, přehněte a posypte mikrobylinkami a klíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů )
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů )
- Svátek matek: Připravte mamince výbornou snídani a postarejte se jí o nezapomenutelné ráno(36 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )