Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)
2. 5. 2023
Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
Apetit
Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
0,0 (0x)

Palačinky naslano jsou stejně skvělé a variabilní jako ty sladké. Špenát dodá palačinkovému těstu neodolatelnou zelenou barvu, která přímo volá po svěží jarní náplni. My jsme sáhli po májové brynze doplněné opékanými žampiony a čerstvými bylinkami. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 386 kcal
  • Bílkoviny 22.75 g
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/5

Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce  –  chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.  Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Dušený špenát

Zelená renesance na talíři: Což takhle dát si špenát – dobrovolně a s chutí?

Kdysi postrach dětských talířů, dnes hvězda moderní kuchyně. Špenát zažívá svou zelenou renesanci – a není divu. V obchodech i na trzích najdete čerstvé, svěže zelené listy, které chutnají úplně jinak než prapodivná zelená kaše, kterou jsme jedli jako děti ve školních jídelnách. A pokud zrovna není sezona, skvěle poslouží i mražený. Špenát si zkrátka zaslouží vaši pozornost v kuchyni.