Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
Špenátové palačinky s žampiony a brynzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátové palačinky s žampiony a brynzou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1544 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 156 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky naslano jsou stejně skvělé a variabilní jako ty sladké. Špenát dodá palačinkovému těstu neodolatelnou zelenou barvu, která přímo volá po svěží jarní náplni. My jsme sáhli po májové brynze doplněné opékanými žampiony a čerstvými bylinkami. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
mléko 300 ml
olivový olej
na opékání
na plátky
tymián 3 snítky
lístky odrhnuté
česnek 2 stroužky
podrcené
brynza 125 g
bylinky
nasekané, nebo mikrobylinky či klíčky na posypání

Postup

1

Vložte do nádoby stolního mixéru špenát, vsypte mouku, sůl, pepř, rozklepněte do nádoby vejce a zalijte mlékem. Rozmixujte dohladka na palačinkové těstíčko.

2

Pánev s těžkým dnem rozpalte a vytřete troškou oleje. Vlijte vždy trochu těsta a opékejte postupně palačinky. Hotové uchovejte v teple.

3

Rozehřejte na pánvi 2 lžíce oleje a opékejte na něm postupně plátky žampionů, každou dávku posypte troškou lístků tymiánu a podrceným česnekem, aby byly hezky opečené, ale ne podušené.

4

Brynzu rozmíchejte se zakysanou smetanou. Směsí natřete palačinky. Vložte do každé palačinky dávku žampionů, přehněte a posypte mikrobylinkami a klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...