Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1527 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 63 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá variace

Suroviny

olivový olej 5 PL
žampiony 16 ks
středně velké hlavičky
tvaroh 250 g
jemný tučný, lze nahradit lučinou
pesto 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
parmazán 25 g
čerstvě nastrouhaný
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2
Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3
Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4
Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

tenhle recept mi byl inspirací ... neměla jsem pesto a tak jsem ho nahradila špenátem .... můžu jenom doporučit ... mňam

Anonym

Manžel nerad jen ryze vegetariánskou stravu, tak jsem na vrstvu žampiónů přidala vrstvičku na proužků nakrájeného šunkového salámu a kvalitní hodně libové(Vahalovy) slaniny. Místo tvarohu jsem použila italskou ricottu, hotové zasypala petrželkou a bylo to voňavé, výborné. Ostatní vše dle receptu.Díky. I manžel byl velmi spokojen.

Anonym

Na dané množství náplně jsme potřebovali mnohem více žampionů - celé 400g balení a trochu více parmezánu tím pádem, jinak vše dle receptu a oba jsme si s přítelem královsky pochutnali!

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit