0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

4.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1527 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 63 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá variace

Suroviny

olivový olej 5 PL
žampiony 16 ks
středně velké hlavičky
tvaroh 250 g
jemný tučný, lze nahradit lučinou
pesto 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
parmazán 25 g
čerstvě nastrouhaný
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2
Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3
Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4
Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.

Související články

Jak zacházet se žampiony
  • Tipy a triky

Jak zacházet se žampiony

Žampiony skladujte ve tmě, v chladu a suchu. Obsahují mnoho vody, a proto se rychle nevysuší.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

tenhle recept mi byl inspirací ... neměla jsem pesto a tak jsem ho nahradila špenátem .... můžu jenom doporučit ... mňam

Anonym

Manžel nerad jen ryze vegetariánskou stravu, tak jsem na vrstvu žampiónů přidala vrstvičku na proužků nakrájeného šunkového salámu a kvalitní hodně libové(Vahalovy) slaniny. Místo tvarohu jsem použila italskou ricottu, hotové zasypala petrželkou a bylo to voňavé, výborné. Ostatní vše dle receptu.Díky. I manžel byl velmi spokojen.

Anonym

Na dané množství náplně jsme potřebovali mnohem více žampionů - celé 400g balení a trochu více parmezánu tím pádem, jinak vše dle receptu a oba jsme si s přítelem královsky pochutnali!

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit