Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 29
Do 50 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1527 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 63 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněné žampiony naskládejte do pečící misky, zasypte strouhaným parmazánem a dejte na pár minut do trouby. Jakmile povrch zezlátne, zapečené žampiony můžete servírovat jako samostatné bezmasé jídlo nebo neobvyklou přílohu třeba k pečenému masu. Toto je naše zajímavá variace na žampionové téma.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 5 PL
středně velké hlavičky
tvaroh 250 g
jemný, lze nahradit lučinou
pesto 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
čerstvě nastrouhaný
Na ozdobení
bazalka
lístky

Postup

1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2
Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3
Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4
Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

13.05.2010 08:56
Na dané množství náplně jsme potřebovali mnohem více žampionů - celé 400g balení a trochu více parmezánu tím pádem, jinak vše dle receptu a oba jsme si s přítelem královsky pochutnali!
19.04.2008 15:16
Manžel nerad jen ryze vegetariánskou stravu, tak jsem na vrstvu žampiónů přidala vrstvičku na proužků nakrájeného šunkového salámu a kvalitní hodně libové(Vahalovy) slaniny. Místo tvarohu jsem použila italskou ricottu, hotové zasypala petrželkou a bylo to voňavé, výborné. Ostatní vše dle receptu.Díky. I manžel byl velmi spokojen.
17.08.2006 12:16
tenhle recept mi byl inspirací ... neměla jsem pesto a tak jsem ho nahradila špenátem .... můžu jenom doporučit ... mňam

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...