Plněné žampiony naskládejte do pečící misky, zasypte strouhaným parmazánem a dejte na pár minut do trouby. Jakmile povrch zezlátne, zapečené žampiony můžete servírovat jako samostatné bezmasé jídlo nebo neobvyklou přílohu třeba k pečenému masu. Toto je naše zajímavá variace na žampionové téma.
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2
Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3
Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4
Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.
Komentáře