0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou

Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2545 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 271 g
Tuky 105 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani dlouhý pobyt v troubě kuřeti neublíží. Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou je neobvyklá kombinace pro všechny, co rádi zkoušejí nové kombinace chutí. 

Suroviny

sůl a pepř
olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
nakrájený nahrubo
fenykl 1 ks
nakrájený na měsíčky
bobkový list 3 ks
žampiony 400 g
velké přepůlené
česnek 6 stroužků
velké, oloupané
tymián 3 snítka
šalvěj 8 lístků
marsala 250 ml
vývar kuřecí 125 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. V nízkém širokém kastrolu nebo v hluboké pánvi s ohnivzdornými uchy rozehřejte olej.

2

Osolené a opepřené kuře na něm opečte ze všech stran dozlatova a potom přendejte na talíř.

3

Do uvolněného kastrolu dejte pórek, fenykl a bobkový list a opékejte 5 minut. Pak přidejte houby, česnek, tymián a šalvěj, osolte, opepřete a míchejte dalších 5 minut.

4

Vraťte kuře spolu se šťávou, co pustilo, zvyšte plamen a vlijte marsalu.

5

Přiveďte k varu a přilijte vývar. Znovu přiveďte k varu, přiklopte a duste v troubě 1 a 1/2 hodiny.

6

Pak odklopte a pečte dalších 30 minut dozlatova. 

NĚCO NAVÍC
Marsala je dezertní fortifikované víno původem ze Sicílie. Trochu připomíná portské nebo sherry. Suchá verze je vhodná jako aperitiv a hodí se i na vaření. Sladká marsala se podává po jídle, k dezertu, ale je skvělá také na přípravu sladkých a slaných jídel. Koupíte ji ve vinotékách, v Makru nebo ve specializovaných obchodech s italskými lahůdkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč