Ani dlouhý pobyt v troubě kuřeti neublíží. Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou je neobvyklá kombinace pro všechny, co rádi zkoušejí nové kombinace chutí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. V nízkém širokém kastrolu nebo v hluboké pánvi s ohnivzdornými uchy rozehřejte olej.
Osolené a opepřené kuře na něm opečte ze všech stran dozlatova a potom přendejte na talíř.
Do uvolněného kastrolu dejte pórek, fenykl a bobkový list a opékejte 5 minut. Pak přidejte houby, česnek, tymián a šalvěj, osolte, opepřete a míchejte dalších 5 minut.
Vraťte kuře spolu se šťávou, co pustilo, zvyšte plamen a vlijte marsalu.
Přiveďte k varu a přilijte vývar. Znovu přiveďte k varu, přiklopte a duste v troubě 1 a 1/2 hodiny.
Pak odklopte a pečte dalších 30 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Marsala je dezertní fortifikované víno původem ze Sicílie. Trochu připomíná portské nebo sherry. Suchá verze je vhodná jako aperitiv a hodí se i na vaření. Sladká marsala se podává po jídle, k dezertu, ale je skvělá také na přípravu sladkých a slaných jídel. Koupíte ji ve vinotékách, v Makru nebo ve specializovaných obchodech s italskými lahůdkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lék proti zimě: pomalu dušené maso(6 receptů )
- 28x pečené kuře: Máme pro vás ověřené recepty pro každý den. Upečte ho s fazolemi a chorizem nebo na citronu (28 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )