Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chřestová terinka s kozím sýrem

Popis receptu: 
Když už si s chřestem člověk neví rady :-)
Autor: Magda Pravdova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    400 g zeleného chřestu (tenčí, dlouhé výhonky) 1 svazek mangoldových listů bez stonků 120 g krémového kozího sýru 1 šalotka hrst polníčku čerstvý kopr 2 lžíce balzamikového octa 3 lžíce bylinkového oleje

Příprava jídla

Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm. Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno. Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr. Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.
REKLAMA

Přidat komentář