Suroviny
chřest zelený
400
g
mangold
1
svazek
bez stonků
kozí sýr
120
g
krémový
šalotka
1
ks
polníček
1
hrst
balzamikový ocet
2
PL
rostlinný olej
3
PL
Postup
1
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.
2
Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno.
3
Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr.
4
Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
5
Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.