0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestová terinka s kozím sýrem

Chřestová terinka s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 893 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 24 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

chřest zelený 400 g
mangold 1 svazek
bez stonků
kozí sýr 120 g
krémový
šalotka 1 ks
polníček 1 hrst
kopr
balzamikový ocet 2 PL
rostlinný olej 3 PL

Postup

1

Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.

2

Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno.

3

Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr.

4

Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

5

Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.

Autor: majdulina

Obchod Apetit