Chřestová terinka s kozím sýrem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Chřestová terinka s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

400 g zeleného chřestu (tenčí, dlouhé výhonky)
1 svazek mangoldových listů bez stonků
120 g krémového kozího sýru
1 šalotka
hrst polníčku
čerstvý kopr
2 lžíce balzamikového octa
3 lžíce bylinkového oleje
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm. Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno. Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr. Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.

Obchod Apetit