0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený česnek s rajčatovou bruschettou

Pečený česnek s rajčatovou bruschettou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 277 g
Tuky 6 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný předkrm z grilu, který spojuje jednoduchost, eleganci a dokonalost chutí. Vybírejte jen ta nejlepší rajčata!

Suroviny

česnek 1
chleba 4 plátky
olivový olej extra panenský
rajče plátky
bazalka lístky
sůl
pepř

1 Z palice česneku odřízněte vršky a pokapejte je lžičkou olivového oleje. Zabalte česnek do alobalu a pečte na grilu 20–30 minut.

2 Čtyři plátky italského chleba pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu z obou stran dozlatova. Potřete je pečenými stroužky česneku, poklaďte plátky rajčat a lístky bazalky, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit