Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 277 g
Tuky 6 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný předkrm z grilu, který spojuje jednoduchost, eleganci a dokonalost chutí. Vybírejte jen ta nejlepší rajčata!

Suroviny

chleba 4 plátky
olivový olej extra panenský
rajče plátky
bazalka lístky
sůl
pepř

Postup

1

Z palice česneku odřízněte vršky a pokapejte je lžičkou olivového oleje. Zabalte česnek do alobalu a pečte na grilu 20–30 minut.

2

Čtyři plátky italského chleba pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu z obou stran dozlatova. Potřete je pečenými stroužky česneku, poklaďte plátky rajčat a lístky bazalky, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...