0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 277 g
Tuky 6 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný předkrm z grilu, který spojuje jednoduchost, eleganci a dokonalost chutí. Vybírejte jen ta nejlepší rajčata!

Suroviny

česnek 1
chleba 4 plátky
olivový olej extra panenský
rajče plátky
bazalka lístky
sůl
pepř

1 Z palice česneku odřízněte vršky a pokapejte je lžičkou olivového oleje. Zabalte česnek do alobalu a pečte na grilu 20–30 minut.

2 Čtyři plátky italského chleba pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu z obou stran dozlatova. Potřete je pečenými stroužky česneku, poklaďte plátky rajčat a lístky bazalky, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...