Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný koláč s květákem a rozmarýnem
Slaný koláč s květákem a rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

3.4/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1251 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 68 g
Tuky 81 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá rodinná večeře i rychlé pohoštění pro přátele!

Suroviny

cca 300 g
vejce 1 ks
na potření
sýr 200 g
Taleggio lze nahradit Limburgerem, na kousky
malá hlávka, nakrájený na plátky o sílé cca 1,5 cm
olivový olej
na pokapání
rozmarýn 3 snítky
sůl vločková

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Listové těsto vyválejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Asi 2cm od kraje těsta naznačte nožem okraje a těsto propíchejte vidličkou (vyhněte se naznačeným okrajům). Okraje pak potřete rozmíchaným vajíčkem.

2

Těsto pokryjte kousky sýra, na něj položte plátky květáku (můžete použít i mladé vnitřní lístky, přichycené těsně u hlávky) a pokapejte trochou olivového oleje. Dejte do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud květák nezačne měknout. Přidejte stonky rozmarýnu (z části můžete odrhnout lístky a posypat jimi koláč, zbytek nechte v celku). Pečte dalších 5 minut, až bude koláč zlatý a náplň propečená. Dochuťte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete ochutit třeba i ančovičkami – přidejte je na koláč současně s květákem. Pokud chcete, můžete je předem opláchnout a nechat okapat, nebudou pak tak slané. Nebo můžete na závěr přidat spolu s rozmarýnem olivy. Koláč podávejte s listovým salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...