0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

1.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1146 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 123 g
Tuky 58 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá rodinná večeře i rychlé pohoštění pro přátele!

Suroviny

listové těsto 1 bal
cca 300g
vejce 1 ks
na potření
200 g
sýr Taleggio lze nahradit Limburgerem, na kousky
květák 600 g
malá hlávka, nakrájený na plátky o sílé cca 1,5 cm
olivový olej
na pokapání
rozmarýn 3
sůl
vločková

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Listové těsto vyválejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Asi 2cm od kraje těsta naznačte nožem okraje a těsto propíchejte vidličkou (vyhněte se naznačeným okrajům). Okraje pak potřete rozmíchaným vajíčkem.

2 Těsto pokryjte kousky sýra, na něj položte plátky květáku (můžete použít i mladé vnitřní lístky, přichycené těsně u hlávky) a pokapejte trochou olivového oleje. Dejte do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud květák nezačne měknout. Přidejte stonky rozmarýnu (z části můžete odrhnout lístky a posypat jimi koláč, zbytek nechte v celku). Pečte dalších 5 minut, až bude koláč zlatý a náplň propečená. Dochuťte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete ochutit třeba i ančovičkami – přidejte je na koláč současně s květákem. Pokud chcete, můžete je předem opláchnout a nechat okapat, nebudou pak tak slané. Nebo můžete na závěr přidat spolu s rozmarýnem olivy. Koláč podávejte s listovým salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit